Αναφορά κατέθεσε η , βουλευτής Δράμας και Τομεράρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως, βάσει της σχετικής επιστολής του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες Η Αγία Σκέπη.

H αναφορά

Προς: Την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών , ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών, στα σχολεία.

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, αναφέρεται στο πλήθος διαμαρτυριών που δέχθηκε από γονείς σχετικά με την παράλληλη στήριξη και επισημαίνει, για πολλοστή φορά, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και αφορούν στους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και τους σχολικούς νοσηλευτές.

Με την έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, βρίσκονται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος, αστήρικτοι, αβοήθητοι, ευάλωτοι στον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση και οι οικογένειές τους σε πλήρες αδιέξοδο.

Εδώ και πολλά χρόνια γονείς και σύλλογοι ζητούν να βρουν ευήκοα ώτα στα προβλήματά τους, και η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να έχει ήδη δώσει λύση, ωστόσο για τους μαθητές αυτούς κάθε σχολικό έτος είναι όλο και δυσκολότερο, διότι ουδείς μέχρι τώρα έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά.

Συνημμένα σας επισυνάπτουμε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, καθώς και μερικές ενδεικτικές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς από γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη και ζητούμε να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες επίλυσης της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Οι αναφέροντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Γεώργιος Αρβανιτίδης