Διανύουμε ήδη τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και η ομηρία των μαθητών, των γονέων τους και των συνεχίζεται, αναφέρει η ΠΕΚ.

Η ανακοίνωση

Με ευθύνη της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. :

Δεν έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα :

να παραμένει η πλασματική εικόνα που δόθηκε για τα λειτουργικά κενά και τα πλεονάσματα των σχολικών μονάδων στα τέλη του Ιουλίου από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

να μη γνωρίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά

να μη γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί εάν είναι λειτουργικά υπεράριθμοι και πως διαμορφώνονται τα λειτουργικά κενά αλλά και τα κενά συμπλήρωσης ωραρίου ώστε να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη φάση εγγραφών στα ΕΠΑΛ με επακόλουθο να υπάρχει έκδηλη ανησυχία από όσους μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στην προηγούμενη -μέσα στον Ιούλιο- εξαιρετικά ασφυκτική σε χρονικό πλαίσιο φάση των εγγραφών, πολλές φορές χωρίς υπαιτιότητά  τους.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Δεν έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την περίπτωση νόσησης των μαθητών των εσπερινών σχολείων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση για τις αναγκαίες προμήθειες υγειονομικού υλικού που θα απαιτηθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία με τις προδιαγραφές που η «άριστη» ηγεσία έθεσε, ξεκινούν το Σεπτέμβρη του 2022, χωρίς προσωπικό, χωρίς εγγραφές, χωρίς εγγυήσεις για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Να φανταστούμε ότι τα καλύτερα είναι επί θύραις……