Κατάληψη σε Γυμνάσιο: Μαθητές καλούν τους καθηγητές να αποχωρήσουν από τα γραφεία

Κατάληψη σε Γυμνάσιο: Μαθητές καλούν τους καθηγητές να αποχωρήσουν από τα γραφεία

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης σε Γυμνάσιο του Ευόσμου μετά την κατάληψη που αποφάσισε μερίδα μαθητών ξαφνικά πριν το πρώτο κουδούνι.

 

Ο διευθυντής του είναι μέσα στο γραφείο του και καλεί του μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους για να ξεκινήσει το μάθημα. Οι τελευταίοι βρίσκονται στο προαύλιο ενώ στο σημείο έχει κληθεί και η Αστυνομία. Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν γονείς μαθητών προκειμένου να ανοίξει το σχολείο , σύμφωνα με το Έθνος.

Συνολικά λιγότερα από 10 σχολεία τελούν υπό στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αλέξανδρο Κόπτση έχει υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση των σχολικών καταλήψεων, ενώ καλή είναι και η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, πριν από ακριβώς έναν μήνα δηλαδή, ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κρούσματος covid-19 περίπου 30 τμήματα. Πολλά απ’ αυτά επαναλειτούργησαν ήδη, ενώ την Δευτέρα ήταν εκτός λειτουργίας για τον λόγο αυτό 15 τμήματα. Κρούσματα υπήρξαν και σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθητές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις, πέρα από την αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !