Καταλήψεις – κλειστά σχολεία: Ξεκινά η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2020 - 08:46 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2020 - 12:36

- : Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των όπως δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Καταλήψεις - κλειστά : Mαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα

Έτσι από σήμερα, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη . Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη για το πρόγραμμα της σε κάθε σχολεία θα την έχει ο διευθυντής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών στις 27 Σεπτεμβρίου, οι ανέρχονται περίπου σε 700 σε όλη τη χώρα. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των καταλήψεων σε σχολεία στη χώρα, εκτιμάται ότι οι περισσότερες είναι σε σχολεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, τα σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε στο σύνολό τους είτε σε τμήματα ανέρχονται σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σήμερα σε 148.

Σήμερα μάλιστα το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 12:00 με αιτήματα μεταξύ άλλων τη λύση του ζητήματος της πολύωρης χρήσης μάσκας, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.

Διαβάστε ακόμη:

Καταλήψεις: Μάθημα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες σχολικών εορτών

Βουλή: Οι καταλήψεις στα σχολεία στο επίκεντρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: