Σφαγή του… Δράμαλη του χρόνου από τις νέες συγχωνεύσεις Σχολείων

Σημερινές αποκλειστικές πληροφορίες του που προέρχονται από υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Παιδείας, θέλουν την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί με εντολή του ίδιου του υπουργού να μελετά και να επεξεργάζεται πυρετωδώς, το πως θα υλοποιηθεί από τη νέα σχολική χρονιά το ωράριο των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.

Αυτό ζητά επιτακτικά εδώ και εβδομάδες η τρόικα που θέλει άμεσα να υπάρξει πλεονάζον προσωπικό, ώστε να υπάρχει πάτημα για απολύσεις εκπαιδευτικών, που εκ των υστέρων με βάση τις…. αλχημείες του δήθεν “Αριστερού” ΔΗΜΑΡίτη υπουργού Μανιτάκη θα… περισσεύουν και άρα περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί θα πρέπει είτε να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες είτε να πάνε σπίτια τους.

Τόσο απλά,τόσο…”δημοκρατικά!!!” Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο σχεδιασμός προβλέπει την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών κατά 2 ώρες την εβδομάδα. Αυτό συνεπάγεται λιγότερους διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών στα σχολεία,καθώς και την αναπροσαρμογή των αναθέσεων μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων. Με βάση τους σχεδιασμούς που βρίσκονται τώρα στο συρτάρι του Αρβανιτόπουλου, άμεσο πρόβλημα θα έχουν περίπου 1.900 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, 1.100 γυμναστές, τους 1.150 ξενόγλωσσοι, 300 μαθηματικοί και κάποιες άλλες τεχνικές ειδικότητές των ΕΠΑΛ.

Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μαθήματα που μέχρι σήμερα δίδασκαν φιλόλογοι (π.χ. Ιστορία, Νεοελληνική λογοτεχνία, Έκφραση-Έκθεση) από τους χρόνου θα τα διδάσκουν καθηγητές ξένων γλωσσών, χωρίς καν να απαιτείται δεύτερη ανάθεση. Για τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής σχεδιάζεται να διδάσκουν ίσως και χωρίς ανάθεση Μαθηματικά στο Γυμνάσιο, προκαλώντας πρόβλημα στις αναθέσεις των Φυσικών. Επίσης, του χρόνου θα γίνει πράξη ο δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων,όπου στην κυριολεξία θα γίνει… σφαγή!!! Έγγραφο που έχει ήδη φτάσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου από τη Διεύθυνση Διοικητικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου,αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που έστειλαν προς το υπουργείο οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και προαναγγέλλοντας νέο γύρο συγχωνεύσεων επισημαίνει, ότι ο αριθμός των οργανικών θέσεων είναι αυξημένος και δυσανάλογος με το μαθητικό δυναμικό των συγκεκριμένων μονάδων!!!

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο EpirusGate ότι έχουν κλειδώσει οι υφιστάμενες για φέτος συγχωνεύσεις (βάσει των προτάσεων που έχουν ήδη γίνει) και πως του χρόνου θα έχουμε νέο ξεκλήρισμα σχολικών μονάδων. Σίγουρα θα καταργηθούν όλες οι Λυκειακές τάξεις που κατά παρέκκλιση λειτουργούν σήμερα σε πολλά Γυμνάσια και ακόμα εξετάζουν τον αριθμό πλαφόν των μαθητών που θα απαιτείται για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο να τον παζαρεύει κάτω από τους 100 μαθητές, που βάζει ως κατώτατο όριο η τρόϊκα. Με απλά λόγια, όπως λέει και η διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητών, του χρόνου στην εκπαίδευση “θα κλάψουν μανούλες!!!”

http://epirusgate.blogspot.gr/2013/04/2_9.html