Καλή επιτυχία στους μαθητές που διαγωνίζονται από 6 έως13 Ιουλίου στο Μπαλί της Ινδονησίας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2014 - 01:07 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΔΒ 2014 αποτελέσματα Γ φάσης

Το ΔΣ της ΠΕΒ και η ΟΕ του ΠΔΒ συγχαίρουν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της Γ φάσης του ΠΔΒ 2014 για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τις υψηλές τους επιδόσεις στις απαιτήσεις του εργαστηριακού χαρακτήρα της φάσης αυτής.

Οι μαθητές παρακολούθησαν όλο το δύσκολο πρόγραμμα με αμείωτο ενδιαφέρον αντλώντας δυνάμεις από την υπερβολική αγάπη προς την επιστήμη της Βιολογίας.

Ο κανονισμός της ΙΒΟ μας περιορίζει στη συμμετοχή 4 και μόνο μαθητών και για το λόγο αυτό επιλέγουμε, αξιοκρατικά, τους 4 πρώτους. Νοιώθουμε όμως υποχρεωμένοι να επαινέσουμε όλους τους μαθητές όλων των τάξεων που συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις του ΠΔΒ, να τους ευχαριστήσουμε για την επιλογή τους και να τους υποσχεθούμε ότι την επόμενη χρονιά ο ΠΔΒ θα βρίσκεται σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Οι τέσσερεις μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 25η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2014 στο Μπαλί της Ινδονησίας είναι:

pdb2014 final4

Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ)

Η Ολυμπιάδα Βιολογίας είναι ένας διεθνής διαγωνισμός στον οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν διακριθεί στον εθνικό διαγωνισμό της χώρας τους. Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό, αλλά και στους εθνικούς, εξετάζονται οι δεξιότητες των μαθητών στην αντιμετώπιση των βιολογικών προβλημάτων και στην εξέταση των βιολογικών πειραμάτων.

Στα απαραίτητα προσόντα των συμμετεχόντων, εκτός από τη βασική γνώση, συμπεριλαμβάνονται το ενδιαφέρον για τη Βιολογία, η ευρηματικότητα, η δημιουργικότητα και η εμμονή και όχι τόσο η εξειδικευμένη γνώση.

Στη χώρα μας ο εθνικός διαγωνισμός διενεργείται υπό την αιγίδα της ΠΕΒ και διεξάγεται σε εξεταστικά κέντρα – σχολεία σε όλη την Επικράτεια κοντά στον τόπο διαμονής και φοίτησης των συμμετεχόντων μαθητών. Οι βιολόγοι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι και δάσκαλοι των μαθητών αυτών, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της προετοιμασίας των μαθητών, της προώθησης του διαγωνισμού και της υλοποίησής του σε εθνικό επίπεδο.

Η Ολυμπιάδα Βιολογίας προσφέρει την ευκαιρία να συγκριθούν οι διδακτέες ύλες και οι εκπαιδευτικές τάσεις στη Βιολογία στις διαφορετικές χώρες, πράγμα που είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στη Βιολογία σε εθνικό επίπεδο.

Η εμπλοκή πολλών ιδρυμάτων στον εθνικό διαγωνισμό, όπως το Υπουργείο Παιδείας, βιομηχανίες, εμπορικές εταιρείες, ενώσεις δασκάλων, πανεπιστήμια, σχολεία κ. ά. και οι επαφές μεταξύ αυτών των ιδρυμάτων, θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη κατανόηση και μια επικοινωνία για τις αντίστοιχες δραστηριότητές τους στον τομέα της Βιολογίας. Οι επαφές μεταξύ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων και Βιομηχανιών ευνοούν τις συζητήσεις για τα προγράμματα σπουδών και την κατεύθυνση στη μελέτη των θεμάτων βιολογίας. Έτσι τα ιδρύματα αυτά πολλές φορές συμμετέχουν στη χρηματοδότηση για τη δημοσίευση σχετικών θεμάτων ή ανακοινώσεων, για την έκδοση φυλλαδίων και αφισών με πληροφορίες για την Ολυμπιάδα που θα αποστέλλονται στα σχολεία όλης της χώρας και στα βραβεία που δίνονται στους νικητές του εθνικού διαγωνισμού.

Ο εθνικός διαγωνισμός βιολογίας πρέπει να είναι ένας βασικός στόχος των παραπάνω ιδρυμάτων με σκοπό τη διεύρυνση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη Βιολογία.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso