Η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου ζητά τη διευκόλυνση που έρχονται από περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα καθίσταται αδύνατη η άμεση προσέλευση των αναπληρωτών στα νησιά μας που έρχονται από τις εν λόγω περιοχές. Να σημειώσουμε ότι η έναρξη της μισθοδοσίας των συναδέλφων ξεκινά από τη μέρα της παρουσίασής τους στο σχολείο που τοποθετήθηκαν.

Δεν φτάνει που τους κόψανε μεροκάματα μίας εβδομάδας από την καθυστερημένη ανακοίνωση των προσλήψεων, είναι αναγκασμένοι να χάσουν κι άλλα, επειδή δεν ξέρουν … να πετάνε! Το επιτελικό κράτος, που είναι ανίκανο να προστατεύσει τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, είναι ικανότατο στο να κάνει τη ζωή τους ποδήλατο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση λειτουργεί κανονικά, όταν δεσμεύονται άμεσα φόροι από τους τραπεζικούς λογαριασμός των πολιτών ή όταν πρόκειται για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πάει όμως “περίπατο” όταν πρόκειται για τη διευκόλυνση της ζωής τους.

Καλούμε τη ΔΙΔΕ Λέσβου και το ΥΠΑΙΘ να δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους αναπληρωτές να κάνουν άμεσα ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, να ξεκινήσει άμεσα η μισθοδοσία τους, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα έξοδα εγκατάστασης στους τόπους της πρόσληψής τους.