Υπουργός Εσωτερικών: Ολοκληρώνονται άμεσα οι 4.500 διορισμοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/08/2019 - 21:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Υπουργός Εσωτερικών: Ολοκληρώνονται άμεσα οι 4.500 Tην πρώτη εφ`όλης της ύλης συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ είχε νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε διαδικασία προγραμματισμού που θα ολοκληρώνεται «γρήγορα και αποτελεσματικά με στόχο το κράτος να υπηρετεί τους πολίτες» αναφέρθηκε ο κύριος Θεοδωρικάκος. ‘Οπως είπε, θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης για 4.500 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και για 2.500 γιατρών και νοσηλευτών στον χώρο της υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕ, Γιάννης Καραβοκύρης τόνισε ότι κατά τη συνάντηση καταρτίστηκε οδικός χάρτης με τις προτεραιότητες, ενώ σημείωσε ότι διατηρείται η επικοινωνία αναφορικά με την εξέλιξη των προσλήψεων.

Συζητήθηκε η πορεία διαφόρων προκηρύξεων που είναι σε εξέλιξη και η καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου στο πλαίσιο του τετραετούς προγραμματισμού προσλήψεων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μέρος των αναγκών θα καλύπτεται με το πρόγραμμα κινητικότητας (μετατάξεις, αποσπάσεις) και στη συνέχεια θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις «για τις οποίες θα ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην απόφαση η οποία ψηφίζεται με το νόμο για το επιτελικό κράτος, να υπάρξουν Υπηρεσιακοί Γενικοί Γραμματείς σε όλα Υπουργεία, ώστε το κράτος να έχει συνέχεια και θεσμική μνήμη.

ΕΡΤ1  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: