Υπουργείο Παιδείας: Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα υποβαθμίσει το ΠΑΔΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/05/2019 - 14:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Απάντηση του Υπουργού Κ. στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την «υπόσχεση» του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για μετατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δήλωσε:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι φανερό ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, όσο βλέπει να πλησιάζει η ώρα της κάλπης και η ήττα του. Δεν κρύβει πλέον καμία πολιτική πτυχή του νεοφιλελεύθερου προγράμματός του δηλαδή την έγνοια του για τους λίγους και εκλεκτούς και την αδιαφορία του για τους πολλούς.

Υποσχέθηκε χθες, χωρίς ίχνος ντροπής από το Περιστέρι, ότι θα επιστρέψει στα Πανεπιστήμια το διοικητικό προσωπικό που ο ίδιος απέλυσε το 2013, λέγοντας συνειδητά ψέματα αφού γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση το 2015 επανέφερε όλους τους απολυμένους μεταξύ των οποίων και 25 Δ.Ε. Ψυκτικοί…

Υποσχέθηκε, επίσης, να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε… πανεπιστημιοποιημένο ΤΕΙ. Υπενθυμίζω ότι το κόμμα του ψήφισε επί της αρχής την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αντί περαιτέρω απάντησης, προσυπογράφω τη δήλωση του νεοεκλεγέντος Πρύτανη του ΠΑΔΑ κ. Καλδή που επισημαίνει: «το είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις... Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών όπως λειτουργεί στις Βόρειες Χώρες, κυρίως της Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της, πόσο μάλλον με το ΠΑΔΑ».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας θυμηδία -κυρίως στους εκπαιδευτικούς- υποσχέθηκε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αποκρύπτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 4.500 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για την Ειδική Αγωγή.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, ειδικά πριν τις εκλογές. Παραμένει, βέβαια, το θεμελιώδες ερώτημα: γιατί τα κάνει όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης; Δυστυχώς νομίζαμε για αρκετό διάστημα ότι ήταν από άγνοια των ζητημάτων της εκπαίδευσης. Τώρα είμαστε πια σίγουροι, ότι εκφράζει τις πραγματικές σκέψεις, μαζί και με κάποια δόση κοροϊδίας προς την κοινωνία μας.

Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μακριά από αναχρονιστικούς θεσμούς όπως τα «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών», θα προχωρήσει στον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και θα θυμίζει σε όλους τους τόνους ότι εμείς είμασταν εκείνοι που προσλάβαμε τους απολυμένους επί υπουργίας του κ. Μητσοτάκη. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: