Αναμένουμε οι ΣΕΠΕ από κοινού με τους συνδυασμούς υποψηφίων για το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής να καθορίσουν κοινή μέρα κατάθεσης των παραιτήσεων στη Δ/νση Αν. Αττικής τις αμέσως επόμενες μέρες. Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό δε συμβεί ο συνδυασμός μας  θα προχωρήσει στη  κατάθεση των παραιτήσεων μας σε κάθε περίπτωση » αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλόγων Π.Ε.  Αν. Αττικής και την απόφαση Αρ.πρωτ.:1142-9/11/20 της ΔΟΕ που αναφέρει «Καλούμε τους «εκλεγμένους», που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.). Αμέσως μετά εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., τα αρμόδια όργανα του συνδικάτου θα τις καταθέσουν στη Διοίκηση συντεταγμένα.»

Αναμένουμε οι ΣΕΠΕ από κοινού με τους συνδυασμούς υποψηφίων για το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής να καθορίσουν κοινή μέρα κατάθεσης των παραιτήσεων στη Δ/νση Αν. Αττικής τις αμέσως επόμενες μέρες. Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό δε συμβεί ο συνδυασμός μας  θα προχωρήσει στη  κατάθεση των παραιτήσεων μας σε κάθε περίπτωση.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Συμμετέχουν στηρίζουν οι:

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ του συλλόγου «Σωκράτης»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ του συλλόγου «Δελμούζος»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ/ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

 

Προς: Δ/νση Αν. Αττικής                           Κοιν.  ΣΕΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΟΕ

 

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από  τη θέση του αιρετού των  ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΩΝ της 7ης Νοέμβρη  στο ΠΣΥΠΕ Ανατ.
Μετά την επίσημη ανακήρυξη ορισμού σειράς εκλογής και διορισμού αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο  ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής που μας κοινοποιήθηκε σήμερα 28/12 από τη Δ/νση Αν. Αττικής δηλώνουμε τα εξής:

  1. Υποβάλλουμε τις παραιτήσεις  των 2 «εκλεγμένων» μελών (τακτικού και αναπληρωματικού) στη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής αλλά και  των υπόλοιπων  53 υποψηφίων – για να αποκλείσουμε τον ορισμό σε επόμενο χρόνο οποιουδήποτέ  μέλους από το συνδυασμό μας- στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και τις κοινοποιούμε και στους 4 συλλόγους της Ανατολικής Αττικής. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τις τηλε-εκλογές παρωδία στις οποίες γύρισε την πλάτη το σύνολο σχεδόν του κλάδου.  Η κίνηση μας αυτή είναι η συνέχεια της αταλάντευτής στάσης μας από την κατάθεση ακόμη των υποψηφιοτήτων μας, ακολούθως  των αιτήσεων απόσυρσης (που δεν έγιναν δεκτές από το ΥΠΑΙΘ)  και καταληκτικά αποτελεί εφαρμογή των  θέσεων των συλλόγων  και της ΔΟΕ πού καλεί το σύνολο των παρατάξεων και υποψηφίων σε παραίτηση με την απόφαση  με Αρ.πρωτ.:1142-9/11/20
  2. Το Υπουργείο, με την απόφασή του να προχωρήσει 2 σχεδόν μήνες μετά και στο πάρα πέντε της συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων σε ανακήρυξη αιρετών μιας εκλογικής διαδικασίας που ο εκπαιδευτικός κόσμος γύρισε την πλάτη με 95% αποχή,  επιβεβαιώνει ότι είναι αδίστακτο στην επιβολή της πολιτικής του ενάντια στις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες  των σωματείων και την  ακύρωση  της παρουσίας των αιρετών ως εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια.
  3. Το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν τελειώνει εδώ!Σε συνέχεια των  παραπάνω προχώρησε στην ψήφιση το άρθρο 123 του ν.4763/2020 θεσμοθετεί με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους από διορισμένους –«δοτούς» αλλά  και με το νομοσχέδιο Βρούτση επιβάλλει εξ’ αποστάσεως διαδικασίες  (ψηφοφορίες, αποφάσεις για απεργία κλπ), ακυρώνει τις συνελεύσεις και καταργεί συνδικαλιστικά  δικαιώματα και ελευθερίες στα σωματεία. Στόχος τους το χτύπημα:
  • της συλλογικής και ελεύθερης εκπροσώπησης του κλάδου
  • των  συλλογικών δημοκρατικών  διαδικασιών  και των  σωματείων μέσα από τα οποία οι εκπαιδευτικοί δίνουν τον αγώνα για την υπεράσπισή των μορφωτικών δικαιωμάτων και της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική επίθεση!
  1. Η ακύρωση των σχεδίων του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης προϋποθέτει την άρνηση της αποδοχής – νομιμοποίησης των δοτών τόσο των «εκλεγμένων» αιρετών από τις ψευδοεκλογές όσο και των διορισμένων στη θέση τους από το Υπουργείο – Δεν υπάρχουν αιρετοί των εκπαιδευτικών χωρίς τους εκπαιδευτικούς. Για μας είναι δεδομένο ότι όποιος/όποια συνεργήσει με το σχέδιο του υπουργείου ενάντια στον κλάδο αποδεχόμενος το ρόλο του δοτού αιρετού δεν έχει σχέση με τον εκπαιδευτικό κόσμο και βάζει τον εαυτό του απέναντι. Άρα  δεν έχει θέση στα συνδικάτα και πρέπει να διαγραφεί από αυτά.

Η δύναμη του κλάδου με το 95% δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό του κινήματος και την υπεράσπισητων διεκδικήσεων των εργαζομένων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ο δρόμος για την πλήρη κατεδάφιση των σχεδίων του Υπουργείου και της Κυβέρνησης περνάει από την ακύρωση είτε του  διορισμού-δοτών μελών είτε των «εκλεγμένων» αιρετών του 5% .

Απαιτούμε επαναπροκήρυξη των εκλογών  με  όλους τους όρους και προϋποθέσεις σε δια ζώσης -ζωντανή διαδικασία με όλες τις προϋποθέσεις των υγειονομικών μέτρων που έχει προτείνει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων και των υποψηφίων να ακολουθήσουν την ίδια στάση  και να μη σταθούν απέναντι στον κλάδο και τη δημόσια εκπαίδευση.

Ακολουθεί η συνολική δήλωση  παραίτησης μας. Οι ενυπόγραφες ατομικές δηλώσεις παραίτησης με τα στοιχεία του κάθε εκπαιδευτικού θα κατατεθούν στη Δ/νση Αν. Αττικής.

Οι παρακάτω εκπαιδευτικοί

 

  • δεν αποδεχόμαστε τον ΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ στο ΠΣΥΠΕ Ανατ. Αττικής με Αρ. Πρωτ. Φ.31/19895-24-12-2020 όπως αυτός προκύπτει ως  αποτέλεσμα των ψευδοεκλογών της 7ης Νοέμβρη 2020 για τις οποίες είχαμε αποσύρει τις αιτήσεις υποψηφιότητας μας
  • παραιτούμαστε από ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ στο ΠΣΥΠΕ Ανατ. Αττικής με Αρ. Πρωτ. Φ.31/19895-24-12-2020

Ακολουθούν ονόματα εκπαιδευτικών