"Η Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου απαξιώνει τον θεσμό του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/10/2018 - 15:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με ιδιαίτερη σκέψη και προβληματισμό αποφασίσαμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια της Περιφέρειας Ηπείρου να διαμαρτυρηθούμε για την απαξίωση που επιδεικνύει η Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου προς τον ιστορικό θεσμό του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι αιρετοί

Ευαγγέλου Φίλιππος, αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου
Μπουκομάνης Δημήτρης, αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου
Μπόζιος Κωνσταντίνος, αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στάσης αποτελεί η ακύρωση – χωρίς καμία ενημέρωση των αιρετών – προγραμματισμένου συμβουλίου στις 24/10/18 για την εξέταση ενστάσεων και την μοριοδότηση των υποψηφίων προϊσταμένων για τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηπείρου. Και δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά ορίστηκε και νέο συμβούλιο στις 25/10/18 χωρίς καμία συνεννόηση με τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Η στάση αυτή καταδεικνύει περίτρανα ότι όχι μόνο αγνοούνται και απαξιώνονται οι αιρετοί, αλλά πιθανόν υπάρχουν σκοπιμότητες ώστε με την απουσία των αιρετών να υπάρχει ανάλογη πλειοψηφία σε πιθανές ψηφοφορίες που θα τεθούν για εξέταση ενστάσεων συναδέλφων μας.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής αντιμετωπίσαμε ανάλογες τακτικές και στις επιλογές των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου μέσα στο καλοκαίρι αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συμβούλια επιλογής στελεχών συγκροτήθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κομματικά ελεγχόμενα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, αυτή η τακτική δεν μας αιφνιδιάζει αφού και μέσα από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη συγκρότηση των συμβουλιών επιλογής προκύπτει ότι η βαθμολογία των αιρετών εκπροσώπων δεν λαμβάνεται εξ ολοκλήρου υπόψη, αφού στο συμβούλιο επιλογής με τα 13 μέλη η βαθμολογία των 2 αιρετών τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπολογίζονται ως ένας ενιαίος βαθμός για κάθε βαθμίδα Εκπαίδευσης. Και φυσικά, οι προγραμματικές εξαγγελίες του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ για 3 αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αφού με αυτές τις αποφάσεις και τις τακτικές οι συγκυβερνώντες «αποψιλώνουν» τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για να «ελέγχουν» την πλειοψηφία των συμβουλιών για καθαρά κομματικούς σκοπούς.

Όμως, στο πλαίσιο αυτών των απαξιωτικών τακτικών τονίζουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι υπάρχουν και όρια!
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σιωπήσουμε. Αναδεικνύουμε τα γεγονότα, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία γενικότερα, ώστε να υπάρξει κάποια στιγμή ο ανάλογος σεβασμός – από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εκπροσώπους της – προς τους δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Σε ένδειξη συμβολισμού και έντονης διαμαρτυρίας δεν θα παραστούμε στο αυταρχικά καθορισμένο και χωρίς καμία συνεννόηση συμβούλιο στις 25/10/2018 για την εξέταση ενστάσεων και την μοριοδότηση των υποψηφίων προϊσταμένων για τα Κ.Ε.Σ.Υ. Ηπείρου.
Κλείνοντας, δηλώνουμε προς όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους ότι θα παρευρεθούμε στα επόμενα συμβούλια τόσο για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους όσο και να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα κάθε υποψήφιου συναδέλφου για τις επικείμενες θέσεις στελεχών.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso