Η διαδρομή ενός Πυργιώτη μαθητή στο φροντιστήριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/04/2015 - 22:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Λέγομαι Παναγιώτης Τζαμαλής, μαθητής της Β Λυκείου… και φοιτώ στο 3οΛύκειο Πύργου. Σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι να ψέξει πρόσωπα και καταστάσεις αλλά να αποτυπώσει την πραγματικότητα όσο πιο πιστά γίνεται στους δρόμους και στις συνοικίες του Πύργου.

Ως μαθητής που ετοιμάζεται να δώσει Πανελλαδικές του χρόνου, παρακολουθώ ορισμένα μαθήματα στο φροντιστήριο ως είθισται να κάνουν τα παιδιά των τελευταίων ετών. Αρχικά, μένω στην Αγίου Γεωργίου στο σημείο που καταλήγει η Καρκαβίτσα.
Για να κατευθυνθώ προς το φροντιστήριο που βρίσκεται στην Πατρών, διαβαίνω την οδό του μεγάλου Ηλείου Ποιητή όπου συναντώ την πρώτη μεγάλη στοίβα σκουπιδιών.

alt

Πέρα από τη δυσοσμία που είναι αφόρητη, πολλά έντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα λυμαίνονται τους σωρούς των απορριμάτων με κίνδυνο τη μετάδοση ασθενειών και λοιμώξεων. Βρισκόμαστε πάντα στην Καρκαβίτσα.

alt

Ακολούθως στρίβω αριστερά στην οδό Τομπάζη και κατόπιν δεξιά στην Ζακύνθου. Στην αρχή της συναντώ τη δεύτερη κατά σειρά στοίβα σκουπιδιών όπου και εκεί επικρατεί η ίδια ακριβώς κατάσταση.

alt

Συνεχίζω την πορεία μου και στην επόμενη διασταύρωση συναντώ την τρίτη στοίβα με πολλά υπολλείματα τροφών και μπουκάλια.

alt

Αφού κλείσω τη μύτη και το στόμα μου συνεχίζω όταν ξαφνικά περνάω από τη μεγαλύτερη ίσως στοίβα της περιοχής από την οποία σιτίζονται μέχρι και περιστέρια.

alt

alt

alt

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον ίδιο ΧΥΤΑ, συγχωρέστε με κάδο εννοούσα. Και στο τέλος της πορείας μου συναντώ την πέμπτη κατά σειρά στοίβα στο ύψος της διασταύρωσης με την Πατρών.

alt

Πολλοί θα σπεύσουν να με προτρέψουν να αλλάξω δρόμο, μα πιστέψτε με η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια ή και χειρότερη. Με τους πιο μετριοπαθέστερους χαρακτηρισμούς το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες είναι τραγικό και εξαιρετικά επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία. Ελπίζω τουλάχιστον να προβλημάτισα τους υπεύθυνους, ώστε να μπορέσουν να δώσουν άμεσες λύσεις. Συνεπώς το επάγγελμα του μαθητή μάλλον πρέπει να καταταχθεί στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

Loading...


  • europalso   ideascentral