Γιατί Ιδιωτικά σχολεία διώχνουν άρον-άρον εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/06/2015 - 09:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Μπαράζ απολύσεων εκπαιδευτικών από ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που καταργεί τις ελεύθερες απολύσεις και επαναφέρει το καθεστώς των αποζημιώσεων στην προ Μνημονίου εποχή.

  • “Προτεραιότητα” στους συνδικαλιστές και σε αυτούς που πρωτοστάτησαν στις απεργίες, σύμφωνα με καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κάποιοι σχολάρχες επιχειρούν να προλάβουν την ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου, που βάζει φρένο στις μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις, και προβαίνουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Και φυσικά οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι οι εκπαιδευτικοί με κοινωνική δράση, που έχουν συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του κλάδου, που έχουν διεκδικήσει την εφαρμογή της νομοθεσίας στο σχολείο τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί με πολύχρονη υπηρεσία που με το παρόν νομοθετικό καθεστώς θα απολυθούν με αστεία αποζημίωση.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη ανακοίνωσαν την καταγγελία σύμβασης τριών εκπαιδευτικών, ο ένας εκ των οποίων είναι συνδικαλιστής. Και οι τρεις εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν συγκαταλέγονται στους πλέον έμπειρους (με 27, 25 και 12 χρόνια προϋπηρεσίας στο σχολείο αντίστοιχα!) και αγαπητούς στο σχολείο. Ανάλογες επιχειρήσεις «σκούπας» αναμένονται τις επόμενες ημέρες και σε άλλα ιδιωτικά σχολεία και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα απολύσεις.

Η ΟΙΕΛΕ έχει ήδη ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εμποδίσει με κάθε νόμιμο μέσο τις κατ’ ουσίαν εκδικητικές, άρα καταχρηστικές (σύμφωνα με το άρθρο 281 του Α.Κ.) καταγγελίες σύμβασης τις παραμονές ψήφισης του νομοσχεδίου και να προστατέψει ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιδιοκτητών και κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, αντιμέτωποι με το δράμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

ΑΥΓΗ

Loading...


  • europalso   ideascentral