«Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο – Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολειό»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/04/2020 - 10:25 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – Παράσταση διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την Παρασκευή 24 Απρίλιου στις 12:00

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν σήμερα (22/4) στη δημοσιότητα το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, βάση του 10 προαγωγής για όλες τις τάξεις, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων εσωτερική και εξωτερική από το Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων», επιμορφώσεις εξ αποστάσεως και δια ζώσης με επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές, μείωση εισακτέων και μεταγραφών στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα κ.α.) με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα. Εφαρμόζοντας την ατζέντα ΟΟΣΑ – ΕΕ – ΣΕΒ επιχειρούν να επιβάλλουν σκληρότερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο σχολείο και να τσακίζουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που δίνουν την μάχη για τη στήριξη των μαθητών κάτω από όλες τις συνθήκες, στους γονείς και στους μαθητές. Αξιοποιούν αυτές τις συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν, σαν τον κλέφτη, τα σχέδιά τους. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Δε θα το επιτρέψουμε!
Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλη την κοινωνία.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις μας δε μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν!

Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας καλούμε την Παρασκευή 24/4 στις 12.00 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μαζί με Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. και Συλλόγους Γονέων σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας.

Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να δράσουν άμεσα. Συντασσόμαστε σταθερά και μαχητικά με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε
Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο
Για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα
Υπερασπίζουμε το δημόσιο δωρεάν σχολειό για όλα τα παιδιά
Υπερασπίζουμε τις εργασιακές μας σχέσεις και τα δικαιώματα

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: