Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/07/2018 - 18:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλίου, με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF) της Γερμανίας, κ. Thomas Rachel.

Ο κύριος Rachel ενημέρωσε την κυρία Κεραμέως για το πλαίσιο της Γερμανo-Ελληνικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και την έρευνα και την καινοτομία, τα τελευταία χρόνια.

Περαιτέρω, με αναφορά στα πολύ χαμηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας στη Γερμανία, ανέλυσε ιδιαιτέρως την ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Από την πλευρά της, η κυρία Κεραμέως, αφού ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική πρόσκληση, εξέφρασε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας για περαιτέρω συνεργασία με τη Γερμανική Κυβέρνηση στον τομέα της εκπαιδευτικής πολιτικής εν συνόλω.

Στη συνέχεια, παρουσίασε στον κύριο Rachel τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, που στηρίζεται στις αρχές της αυτονομίας, της αξιοκρατίας, της αριστείας και της εξωστρέφειας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η κυρία Κεραμέως ενημέρωσε τον κύριο Rachel ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση, αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία βασικό πρόταγμα της πολιτικής της για την εκπαίδευση. Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση οφείλει να συνιστά συνειδητή επιλογή και όχι λύση ανάγκης.

Ο κύριος Rachel έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις και ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για επιμέρους ζητήματα.

Κλείνοντας, οι δυο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με τα ζητήματα Παιδείας.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: