Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Άμεσα μέτρα για την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2020 - 15:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη - ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ! ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11, ΣΤΙΣ 2.30 μ.μ.

Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται σε σχολεία της περιοχής μας, έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει συνάδελφοι\ισσες σε καραντίνα. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια (υπόγεια, προκάτ, μικρές αίθουσες χωρίς αερισμό), χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.
Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες, κανένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν επισκέπτεται τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κρούσματα. Στα νοσοκομεία μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν ουρές για τεστ, αρκετοί αντιμετωπίζουν την άρνηση των σεκιούριτι να εισέλθουν στο χώρο για εξέταση και οι περισσότεροι αποχωρούν, αφού δεν τους επιτράπηκε να κάνουν το τεστ.
ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

Η κατάσταση στα σχολεία είναι δραματική. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!
Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ κινητοποιήθηκε άμεσα, με συνεχείς ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι των σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό .Πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης (19-10), ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα , απέστειλε αίτημα στον ΕΟΔΥ(21-10) για άμεση διενέργεια δωρεάν τέστ ανίχνευσης κορονοϊου από κινητές του μονάδες στα σχολεία, προχώρησε σε ενημέρωση της κοινωνίας με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ και συνεντεύξεις των μελών του.
Παράλληλα μαθητές\τριες σχολείων της περιοχής μας ,που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ,ζητώντας το αυτονόητο: δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και μείωση των μαθητών στα τμήματα.
Ωστόσο κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!
Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από τους Δήμους και το ΥΠΑΙΘ, είναι ολοφάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
Έστω και τώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμους) να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τις προτάσεις/αιτήματά μας .

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!
• Άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δωρεάν τέστ ανίχνευσης κορονοϊου από κινητές μονάδες στα σχολεία ,που υπάρχουν τα κρούσματα, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό..
• Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους
• Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.
• Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
• 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα
• Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.
• Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
• Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Με βάση τα παραπάνω:
• Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. για περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία μας.
• Προχωράμε άμεσα σε πλήρη καταγραφή και δημοσιοποίηση των κρουσμάτων (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό) στα σχολεία της ΕΛΜΕ μας, αλλά και κάθε αναγκαίου αιτήματος και μέτρου που πρέπει να ληφθεί για την προστασία και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.
• Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε επίπεδο Διεύθυνσης διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, σε συντονισμό και συνεργασία με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους ΠΕ και με τους φορείς του γονεϊκού κινήματος.
• Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΔΥ. (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους) τη Δευτέρα 2/11 στις 2.30 μ.μ. και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος.
• Οργανώνουμε την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο χώρο, συνέντευξη τύπου.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, μαζί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα
Για το δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: