Φοιτητές πέρασαν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και βρέθηκαν στην Πάτρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/10/2019 - 11:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Μία απίστευτη ιστορία ελληνικής εκπαιδευτικής τρέλας αποκαλύφθηκε με τις μετεγγραφές που διενεργούνται αυτές τις ημέρες, καθώς 450 από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα δηλώσουν, τελικά… φοιτητές στην Πάτρα!

Οι συγκεκριμένοι του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης είχαν ειδοποιηθεί ότι θα πάνε στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Και ενώ ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στο Μεσολόγγι, ενημερώθηκαν ότι και αυτό το τμήμα καταργήθηκε και συγχωνεύτηκε με το αντίστοιχο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Η απίστευτη «διαδρομή» τους ξεκίνησε όταν, με βάση το σχέδιο «Αθηνά» του περσινού ακαδημαϊκού έτους, θα έπρεπε να μεταφερθούν στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι. Τελικά αυτή η εγγραφή δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καταργήθηκε μαζί με το τμήμα που έπρεπε να εγγραφούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές.

Με το «σχέδιο Γαβρόγλου» προβλεπόταν συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και δεν υπήρξε πρόβλεψη για τους συγκεκριμένους φοιτητές του Ιδρύματος στα Μουδανιά, με αποτέλεσμα να μην είναι γραμμένοι σε κανένα τμήμα.

Οι φοιτητές βρέθηκαν, κυριολεκτικά, «στον αέρα» και χρειάστηκε μία ειδική ρύθμιση από το για να επιλυθεί μία δυσάρεστη κατάσταση που προκάλεσε το σχέδιο «πανεπιστημιοποιήσης» των ΤΕΙ από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα – Προθεσμία  • ideascentral

    europalso