Το στέκι του Ρουβίκωνα στη έγινε στόχος επίθεσης. Άγνωστοι έσβησαν όσα είχαν γράψει τα μέλη της αναρχικής ομάδας έξω από το γραφείο 516, καλύπτοντάς τα με σβάστικες και φασιστικά συνθήματα.

Τη φωτογραφία με τις σβάστικες και τα ναζιστικά συνθήματα στο στέκι του στη Φιλοσοφική ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας.

«Συνθήματα φασιστών σήμερα στην πρόσοψη του στεκιού μας στην Φιλοσοφική. Μετά το κλείσιμο της σχολής από τις πρυτανικές αρχές και την έρευνα του Αρείου Πάγου ήρθαν και οι σβάστιγκες… Πρυτανικές αρχές – Άρειος Πάγος – Ναζί κοινός αγώνας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε την περασμένη εβδομάδα το χώρο στη Φιλοσοφική, μια απόφαση που προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις. Οι Πρυτανικές Αρχές ζήτησαν από τα μέλη της ομάδας να αποχωρήσουν, δεν το έκαναν, την περασμένη Τετάρτη διοικητικοί και καθηγητές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο χώρο αλλά όταν έφυγαν, ο Ρουβίκωνας τον ανακατέλαβε.

Μάλιστα, στη σελίδα της στο Facebook η φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα ανακοίνωσε ότι το στέκι της θα ανοίγει κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:30. Σημειώνεται ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι Πρυτανικές αρχές «έκλεισαν» χθες τη Φιλοσοφική και η σχολή επαναλειτούργησε σήμερα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ