Ετοιμάζουν εμφύλιο για καθηγητές.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2013 - 17:19 | Author: Newsroom Ipaidia
(της Μαχόμενης Δυτεροβάθμιας )
Αγαπητοί συνάδελφοι,
όλοι στις συνελεύσεις την επόμενη εβδομάδα να επικυρώσουμε την αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι ο χώρος της δημόσιας Παιδείας δεν προσφέρεται για δημιουργία κλίματος αισχρών αντιπαραθέσεων παλιών και νέων, ασεπιτών-μη ασεπιτών , της μιας ειδικότητας έναντι της άλλης.
Συν τοις άλλοις οι "προστάτες" της ψυχικής ισορροπίας εξεταζόμενων μαθητών του Ιουνίου, στήνουν και άλλα δολοπλόκα σχέδια διάσπασης, εμφυλιοπολεμικά μεταξύ των καθηγητών.Αφού γνωρίζουν ότι πλέον οι γονείς δυσπιστούν για την "αγνότητα" των προθέσεών τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνικά ερείσματα αποδοχής μιας ακόμα επιστράτευσης με άλλους τρόπους.Οι γονείς πλέον είδαν διαθεσιμότητες, μετατάξεις, απολύσεις, καταργήσεις ειδικοτήτων, κατακρεούργημα ωρολογίου προγράμματος αμφισβητούν, δεν πείθονται πλέον για "αγαθές" προθέσεις του Υπουργείου.
Θα γίνουμε πιο αναλυτικοί:Ο φαρμακερός και διχαστικός υπουργικός λόγος έχει δύο αφετηρίες και στοχεύει στο ίδιο , πανάθλιο αποτέλεσμα: ενδοκαθηγητική αντιπαράθεση, αποδυνάμωση της απεργιακής κινητοποίησής μας, διχασμό, επιστροφή στο μαρασμό, την ήττα, τη δουλοπρέπεια.
Οι αφετηρίες:α) οι αριστεροί του Δ.Σ. με την οριακή πλειοψηφία τους υποκινούν τη ρήξη ,αποτάσσονται το διάλογο, δυναμιτίζουν την ομαλία λειτουργία του σχολείου και άλλα τέτοια μπλα, μπλα, μπλα.
β) η ΟΛΜΕ δεν έχει την πλειοψηφική νομιμότητα των μελών της για να ξεκινήσει μια απεργία διαρκείας.Μικρό ενδιαφέρον, μικρή προσέλευση στις δημοκρατικές διαδικασίες των συνελεύσεων, δηλωμένη αντιπάθεια για συνδικαλιστικούς χειρισμούς του παρελθόντος και τα λοιπά μπλα, μπλα, μπλα.
Το δεύτερο σχέδιό τους μοιάζει πιο ύπουλο, πιο απορρυθμιστικό, πιο επικίνδυνο.Το πρώτο περί αριστερών και δεξιών είναι ασταθές και δεν τσιμπάει κανένας συνάδελφος ,αφού βλέπει ότι η επιθετική μανία της κυβέρνησης , μέχρι τώρα, δε διέκρινε κομματικά τους πάσχοντες συναδέλφους, τους είδε ως νούμερα που μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ,απαραίτητο όρο για ένα μνημόνιο ακόμα.
Όμως, έχουμε τη γνώση και αντιλαμβανόμαστε τις παγίδες που μας στήνουν,εξυφαίνουν ηθικά απαράδεκτες κατηγοριοποιήσεις που στοχεύουν σε ταπεινά κίνητρα της ανθρώπινης προσωπικότητας, θέλουν να μας δουν να σφαγιαζόμαστε σε μια αρένα, καταστρώνουν σχέδια για ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ!!!
Όμως θα πάρουν γρήγορα την απάντησή τους από τις μαζικές συνελεύσεις μας.Να ξέρουν ότι πολλές φαμίλιες έχουν ένα παιδί με επετηρίδα και ένα με ασεπ, αλλά δεν προτίθενται να βαδίσουν αδελφός κατά αδελφού, αλλά ενωμένοι θα θερίσουν αυτούς που κατέστρεψαν τη ζωή τους.Από το ενιαίο μισθολόγιο που μας έκανε οικονομικά παρίες μέχρι τις διαθεσιμότητες/μετατάξεις/απολύσεις που υπονομεύουν τη φυσική, διανοητική, ψυχική υπόστασή μας , δεν έχουν σταματήσει να μας διασύρουν, να μας εξευτελίζουν, να μας διαπομπεύουν βάρβαρα, υπάνθρωπα, φασιστικά, κανιβαλίστικα.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso