– Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο Newsbomb και στην Αμαλία Κάτζου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σύστημα στα σχολεία.

«Πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους σε μόνιμους», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Σύντομα θα γίνουν διορισμοί. Θα γίνουν καινούριοι διορισμοί. Όσο περισσότερους διορισμούς έχουμε τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αναπληρωτές».

Εν συνεχεία αναφερόμενος στο ψηφιακό φροντιστήριο και το ψηφιακό σχολείο, τόνισε ότι θα υπάρχουν βίντεο και θα επεξηγούνται τα πάντα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος χάνει ένα μάθημα, θα μπορεί να το βλέπει σε ένα βίντεο και θα το παρακολουθεί. Αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. «Σταδιακά θα γίνεται. Θα χτίζεται εβδομάδα με την εβδομάδα», είπε.

Για παράδειγμα, τόνισε ότι στο ψηφιακό φροντιστήριο θα μπορούν να μπαίνουν οι μαθητές και να παρακολουθούν μαθήματα.

Ακόμη, θα υπάρχει διαδραστικός πίνακας, όπου θα μπορούν οι μαθητές και να παρακολουθούν επίσης τα πάντα.

Έφερε ως παράδειγμα κάτι που είδε στη Θεσσαλονίκη με καθηγητή έναν θεολόγο. Αυτός ο καθηγητής, όπως είπε, εξηγούσε τις διαφορές στους ναούς μέσα από έναν διαδραστικό πίνακα.

Είναι σημαντικό να φέρνουν ως παραδείγματα οι καθηγητής για να ξυπνήσουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξυπνήσει και το ενδιαφέρον των δασκάλων μας», τόνισε.

Έκρινε και μία παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τη Γαύδο, ο οποίος είχε ζητήσει ψηφιακά μαθήματα. «Γιατί δεν χειροκρότησε την πολιτική μας;», διερωτήθηκε.

Ξεκαθάρισε ότι στις απομακρυσμένες περιοχές τα μαθήματα δεν θα είναι μόνο ψηφιακά. «Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες στο χώρο της Παιδείας», είναι το μήνυμα που έστειλε.

«Οφείλουμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην εκπαίδευση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού. Το ημερολόγιο γράφει 2024», ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσλήψεων στην εκπαίδευση, είπε: «Πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους αναπληρωτές σε μόνιμους. Σύντομα θα γίνουν διορισμοί. Θα γίνουν καινούριοι διορισμοί. Όσο περισσότερους διορισμούς έχουμε τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αναπληρωτές», τόνισε.

Για το bullying στα σχολεία τόνισε ότι έχουν γίνει 300 αναφορές περιστατικών

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ