Την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς ώστε οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας να διδάσκονται ως , Γαλλικά ή Γερμανικά, τη γλώσσα της επιλογής τους και όχι αυτή που τους επιβάλλει η εγκύκλιος Γαβρόγλου βάσει αριθμητικών κριτηρίων.

Με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς, αναδεικνύει το μέγα θέμα που έχει αναστατώσει τον κόσμο των μικρών μαθητών. Με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρόνιας βρέθηκαν να διδάσκονται μία γλώσσα διαφορετική από αυτή που είχαν επιλέξει και που οι περισσότεροι είχαν ήδη ξεκινήσει εξωσχολικά.

Η εγκύκλιος Γαβρόγλου (Φ52/60314/Δ1/16.04.2019) δεν επιτρέπει τη δυνατότητα λειτουργίας επί πλέον τμήματος ξένης γλώσσας επιλογής των μαθητών από τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων Γενικής Παιδείας.

Αποτέλεσμα, η 2η ξένη γλώσσα να διδάσκεται σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών σε επίπεδο τμήματος, καταστρατηγώντας έτσι το όποιο δικαίωμα επιλογής των υπολοίπων.

«Οι μικροί πρωταγωνιστές των σχολείων πρέπει να διδάσκονται τη γλώσσα που επιθυμούν κι όλοι εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε την επιλογή τους», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς αναμένοντας τις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ