Επίθεση με γκαζάκια σε καθηγητή του ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/06/2018 - 14:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η πρώτη επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (γκαζάκια) έξω από το σπίτι καθηγητή πανεπιστημίου είναι η νέα πραγματικότητα στα θέματα «ακαδημαϊκής ελευθερίας, κατήγγειλε η ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία καθηγητών ΑΕΙ) στην τελευταία συνεδρίασή της.

Το περιστατικό εις βάρος του Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Πολέμου του ΑΠΘ, συνέβη στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Ο ίδιος μιλώντας στα «ΝΕΑ» αναφέρει ότι δεν αισθάνεται καμία κάλυψη ή προστασία από το κράτος ενώ χαρακτηρίζει υποκριτική τη συζήτηση περί πανεπιστημιακού ασύλου: «Είναι αναγκαία πλέον η αντίδραση του κράτους σε αντίστοιχα περιστατικά, καθώς αν δεν μπορεί να θεμελιώσει ή να προστατεύσει την ακαδημαική ελευθερία, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε χάσει το μέτρο. Και αυτό γίνεται με ευθύνη της πολιτείας».

Στο κείμενο της αναρχικής ομάδας που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση ανέφερεται ως αιτία η συνεργασία του καθηγητή με το γραφείο νομικών συμβούλων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Loading...
  • europalso   ideascentral