Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 έλαβε χώρα το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών των ως άνω κλάδων ενάντια στη συστηματική υποβάθμιση της .

Δεδομένης ωστόσο της πληθώρας των εκκρεμών και επειγόντων ζητημάτων που απασχολούν την ξενόγλωσση εκπαιδευτική κοινότητα των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07, σε συνδυασμό με τη διαπιστούμενη αδιαφορία εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ως προς την αντιμετώπισή τους, καθώς και της μη ανταπόκρισης μέχρι σήμερα του Υπουργού Παιδείας στα επανειλημμένα αιτήματα των Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων Γαλλικής και Γερμανικής για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης μαζί του, οι εκπρόσωποι των τελευταίων προχωρούν σε:
Παράσταση Διαμαρτυρίας ενάντια στη συστηματική υποβάθμιση της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης
Τετάρτη 21.06.2017 – 13.00 μ.μ. στο ΥΠ.Π.Ε.Θ..

 
Διεκδικούμε:
Άμεση αναμόρφωση της διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης
και απαιτούμε:

 
Την άμεση ανάκληση των Υπουργικών Αποφάσεων για την Πρωτοβάθμια (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1324/τ.Β΄/26-04-2016) και τη Δευτεροβάθμια (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1171/τ.Β΄/4-4-2017) Εκπαίδευση.

 
Την άμεση έκδοση Υ.Α. κατανομής στις καθορισμένες από τις προτάσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικές μονάδες και ομάδες σχολείων των συσταθέντων οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 (ΦΕΚ 3391/τ.Β’/20.10.2016).

 
Την οριστική-οργανική τοποθέτηση των μεταταγμένων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 μετά την παραπάνω κατανομή των οργανικών θέσεων στις καθορισμένες σχολικές μονάδες και ομάδες σχολείων των κατά τόπους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι εκδοθείσες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (1324/2017 και 1325/2017) έκριναν νόμιμες τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Ν. 4172/2013, άρθρο 82, παρ. 11).

 
Την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση των μεταταγμένων εκπαιδευτικών των ως άνω κλάδων στις καθορισμένες από τα ΠΥΣΠΕ σχολικές μονάδες και ομάδες σχολείων, δεδομένης της από τετραετίας πραγματοποιηθείσας μετάταξής τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την για το αντίστοιχο διάστημα εκκρεμή υπηρεσιακή τους κατάσταση στην εν λόγω βαθμίδα.

 
Τη νομοθετική ρύθμιση του πλαισίου εργασίας των μεταταγμένων εκπαιδευτικών ΠΕ05 και ΠΕ07.
Τον επανυπολογισμό των Μορίων Συνθηκών Διαβίωσης (Μ.Σ.Δ.) για το σύνολο των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07.
Την υποχρεωτική διδασκαλία της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας στο Λύκειο.
Τη διδασκαλία της Γερμανικής και Γαλλικής ως μάθημα Ορολογίας στα ΕΠΑΛ, για τις ειδικότητες που αυτό απαιτείται.
Την επαναφορά της τρίωρης διδασκαλίας της Γαλλικής και Γερμανικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 
Την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Γαλλικής και Γερμανικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τη σύνδεση της παρεχόμενης Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Σχολείο με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ).
Τα Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων των εκπαιδευτικών (ΠΕ05) Γαλλικής και (ΠΕ07) Γαλλικής Φιλολογίας

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ