Επίσκεψη στο ΕΚΠΑ της Υφ Παιδείας της Κίνας Li Welhong

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/04/2015 - 12:40 | Author: Newsroom Ipaidia

Η υφυπουργός Παιδείας της Κίνας, Li Welhong, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας ανώτατων στελεχών του υπουργείου Παιδείας της Κίνας, συνοδευόμενη από τον μορφωτικό ακόλουθο της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Zhang Zhan, και στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στις 22/4 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είχε συνάντηση με τον πρύτανη, καθηγητή Μ.-Α.

Δημόπουλο και αντιπροσωπεία καθηγητών του πανεπιστημίου.

Κατά τη συνάντηση, ο πρύτανης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της επίσκεψης και τόνισε την ισχυρή βούληση και τη δέσμευση των πρυτανικών Αρχών για συνεργασία με το Υπ. Παιδείας της Κίνας και τα κινέζικα πανεπιστήμια. Η υφυπουργός Παιδείας της Κίνας τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Κίνα στη συνεργασία με το ΕΚΠΑ, ένα πανεπιστήμιο με μεγάλη ιστορία και προσφορά και με σημαντική διεθνή αναγνώριση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα ίδρυσης στο ΕΚΠΑ ενός Κέντρου Κινεζικών Σπουδών και προώθησης της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κίνας, η δυνατότητα ανάπτυξης Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΕΚΠΑ για κινέζους φοιτητές οι ανταλλαγές φοιτητών καθώς και διδασκόντων και ερευνητών, καθώς επίσης και η δημιουργία και η ενίσχυση μιας νέας Κατεύθυνσης Κινέζικης Γλώσσας και Φιλοσοφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Κοινή πεποίθηση ήταν ότι η συνεργασία των ελληνικών και των κινεζικών πανεπιστημίων μπορεί να λειτουργήσει ως ζωτικός σύνδεσμος ανάμεσα στις δύο χώρες, με τελικό σκοπό την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Ηδη το ΕΚΠΑ έχει συνάψει διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με επτά κινέζικα πανεπιστήμια και θα επιδιωχθούν και παραπέρα τέτοιου επιπέδου επαφές.

Με στοιχεία από capital.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral