Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής ενημερώνει για τις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχ. έτους 2017-2018 για τα ακόλουθα:

Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. ΕΛΛΑΔΑΣ -ΚΥΠΡΟΥ

 Καλούνται, τα Δημόσια ή Ιδιωτικά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) ή τα Εκπαιδευτικά ιδρύματα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου, όπως αποστείλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και μόνο προς τις Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκ/σης, για συμμετοχή στους Πανελλήνιους  Σχολικούς Αγώνες Ομαδικών Αθλημάτων (Καλαθοσφαίριση, Χειροσφαίριση, Πετοσφαίριση και Ποδόσφαιρο) σχ. έτους 2017-2018. (επισυνάπτεται σχετική δήλωση 1)

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Λυκείων «Άλλων Ολυμπιακών Αθλημάτων» πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τις οικείες Αθλητικές Ομοσπονδίες, χωρίς κόστος για το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 Επισήμανση :

 Όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο τον προγραμματισμό και όχι την έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων Λυκείων, για την οποία θα αποσταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Β. ‘’ΑΓΩΝΕΣ ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ’’& ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ,ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

 

 Καλούνται οι κατά τόπους Ο.Ε.Σ.Α.Δ. και οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκ/σης, όπως προγραμματίσουν και υλοποιήσουν ‘’Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ’’ και Αθλητικές Δράσεις σύμφωνα με την ανωτέρω αναγραφόμενη Υπουργική Απόφαση. Επισυνάπτεται σχετική δήλωση συμμετοχής για αγώνες Αθλοπαιδείας που θα συμπληρωθεί από τις σχολικές μονάδες.

 

Γ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ σχ. έτους 2017-2018 Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης θα διεξαχθεί από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 01 Μαρτίου 2018, στην πόλη Doha του Κατάρ. Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα διεξαχθεί από τις 08 Απριλίου έως τις 14 Απριλίου 2018, στην πόλη La Valetta της Μάλτας. Η Παγκόσμια Γυμνασιάδα θα διεξαχθεί από τις 02 έως τις 09 Μαΐου 2018, στην πόλη Marrakesh του Μαρόκου. Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης θα διεξαχθεί από τις 02 Ιουνίου έως τις 10 Ιουνίου 2018, στην πόλη Brno της Τσεχίας. Το Inclusive Games Boccia ΑΜΕΑ θα διεξαχθεί από τις 09 Ιουλίου έως τις 14 Ιουλίου 2018, στην πόλη Povoa της Πορτογαλίας. Η οριστικοποίηση της συμμετοχής της χώρας μας αποφασίζεται κατά περίπτωση, μετά από εισήγηση της Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. προς τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.