Αν και οι αρκετοί επιστημονικοί φορείς εκπαιδευτικών κλήθηκαν για να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους και τις ενστάσεις για το εξεταστικό σύστημα και το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα παρόλα αυτά απουσίαζε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων αν και τα Αρχαία Γενικής Παιδείας θα αποτελούν παρελθόν από το νέο σχολικό έτος (2015-16).
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για την αντίστοιχο εξοβελισμό της Φυσικής Γενικής Παιδείας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τοποθετήθηκε δια των αντιπροσώπων της καλώντας το Υπουργείο να αποδώσει και πάλι στους μαθητές και στους καθηγητές τους το μάθημα φυσικής γενικής παιδείας της γ λυκείου.
Για τον εξοβελισμό των Αρχαίων Ελληνικών τοποθετήθηκε ο κ. Φορτσάκης της ΝΔ ο οποίος δήλωσε πως «Θα ήθελα στο σημείο αυτό να εκφράσω για τα μαθήματα μόνο ένα παράπονο, που δεν μας το έκανε κανένας φορέας. Είναι ότι τα Αρχαία Ελληνικά έχουν εξοβελιστεί από το γενικό πρόγραμμα παιδείας και είναι κρίμα. Είναι κρίμα τα Αρχαία Ελληνικά να τα εγκαταλείπουμε τελείως και αν μην μπορούμε να τα περιλάβουμε στο πρόγραμμα γενικών σπουδών».
Ο κ. Φορτσάκης έκανε έκκληση προς τον υπουργό Παιδείας να δει αυτό το ζήτημα ώστε να μπορέσουν τα Αρχαία Ελληνικά να ξαναμπούν στο πρόγραμμα.
Εκτός από τον κ. Φορτσάκη και η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κα Σβερώνη –Χονδρονάσιου δεν άφησε ασχολίαστο το θέμα, δηλώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «τελικά φτάνουμε στο σημείο εμείς, χάριν της ευκολίας της νεολαίας μας, δήθεν, και δεν ξέρω όμως τι άλλο, να καταργούμε, όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Φορτσάκης, ή να ελαττώνουμε τα αρχαία ελληνικά, τη γλώσσα μας, από τα δικά μας ελληνικά σχολεία». Ο κ. Δένδιας της ΝΔ αναφέρθηκε στα όσα επεσήμανε ο κ. Φορτσάκης για τον εξοβελισμό των Αρχαίων λέγοντας «πως παρατηρήθηκε επίσης, από τον κ. Φορτσάκη, πως τα Αρχαία Ελληνικά δια της σιωπής εξοβελίζονται από το πρόγραμμα».
news.gr Καλόγηρος Βασίλειος