• Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Εκπαιδευτικοί: «Στηρίζουμε το μαθητικό συλλαλητήριο στον Πειραιά»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/10/2020 - 11:13 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πειραιά έκανε γνωστό πώς κάποιοι γονείς μαθητών έβαλαν ως στόχο εκπαιδευτικούς και μαθητές, γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ υποστηρίζει, το συλλαλητήριο στον Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει το νέο μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10/2020 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας στον δίκαιο αγώνα τους για ασφαλή σχολεία, για «μόρφωση – υγεία για κάθε μαθητή». Δίνουμε δυναμική απάντηση στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής απέναντι στους μαθητές.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τη νέα κινητοποίηση των μαθητών. Απαιτούμε:

Μείωση των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου- Όχι στις τρίμηνες συμβάσεις .

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Τις προηγούμενες ημέρες, λίγοι γονείς μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιωνιδείου, διακινούσαν κείμενο υπογραφών, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν μαθητές και  εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν (γιατί το κείμενο τους δεν το φανερώνουν αλλά το διακινούν κρυφά!) "εγκαλούν" τους εκπαιδευτικούς (και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Γυμνασίου) γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με τον τρόπο που τα παιδιά έκριναν.

Ουσιαστικά, "εγκαλούν" το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις. Ζητούν μάλιστα να διερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες (!) από τη ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της ομάδας που ανέλαβε την πρωτοβουλία είναι "Ανοιχτή Ιωνίδειος", μάλλον εμπνευσμένο από τα Ανοιχτά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας, βασικό σύνθημα για την καταστολή των μαθητικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μερίδα των συγκεκριμένων γονέων καταφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών της Ιωνιδείου που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο σχολείο για να στηρίξει με την παρουσία του τον Διευθυντή του Γυμνασίου και τους εκπαιδευτικούς . Όταν αντιληφθήκαμε ότι έξω από το σχολείο μαζεύονταν υπογραφές από την ομάδα αυτή των γονέων επιδιώξαμε να συζητήσουμε μαζί τους.

Τα "επιχειρήματα" από ορισμένους (όχι όλους, γιατί κάποιοι γονείς  διαχώρισαν αμέσως τη θέση τους) δεν ήταν άλλα από τα γνωστά επιχειρήματα που ακούγονται από ομάδες "αγανακτισμένων γονέων", όπως "οι καταλήψεις είναι παράνομες", "να διωχθούν οι μαθητές που πρωτοστατούν", πασπαλισμένα με διάφορα ψέματα, όπως "δεν ήταν συλλογική απόφαση των μαθητών, αλλά ορισμένων", με σκοπό να παραπλανήσουν και καλοπροαίρετους γονείς, με ειλικρινή και αγνή ανησυχία για τα παιδιά τους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι, μετά την παρέμβαση και της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων, οι γονείς που υπέγραψαν μέχρι στιγμής το απαράδεκτο κείμενο είναι ελάχιστοι (ούτε 50), μπροστά στον όγκο των γονέων των μαθητών της Ιωνιδείου (πάνω από 1200 γονείς).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει την στήριξή του στον Διευθυντή του Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του, ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης.

Εκπαιδευτικοί για ηλεκτρονικές εκλογές: «Αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια»

Εκπαιδευτικοί: «Αποχή από τις εκλογές- Να μη σταλούν τα email»

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: