Εκπαιδευτικοί: Οι λαοί δεν ζητούν την άδεια για να αγωνιστούν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/07/2020 - 13:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων και νεολαίας που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νόμο-τερατούργημα που βάζει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση, με ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών, απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝ .ΑΤΤΙΚΗΣ

Στα συλλαλητήρια των χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη την παρουσία της νέας γενιάς, εργατικά και εκπαιδευτικά σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων, απάντησαν μαζικά και μαχητικά, πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν το νέο δόγμα επιβολής «νόμου και τάξης». Απάντησαν πως δεν θα ζητούν την έγκριση του συστήματος, του κράτους, της αστυνομίας, των κυβερνήσεων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τη ζωή που τους αξίζει.
Καταδικάζουμε το όργιο καταστολής στη μαζική πορεία της Αθήνας!

Με ευθύνη και εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, η διαδήλωση δέχτηκε βίαιη καταστολή. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και των ΔΕΛΤΑ, εξαπέλυσαν βάρβαρη, απρόκλητη επίθεση με χρήση χημικών, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στο σωρό. Εγκληματική και δολοφονική ήταν και η εν ψυχρώ καταδρομή των μηχανοκίνητων ταγμάτων εφόδου του υπουργού Χρυσοχοΐδη, των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίοι έπεφταν πάνω σε διαδηλωτές τραυματίζοντας τους. Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, έγιναν δεκάδες προσαγωγές από τις οποίες 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε μια προκλητική κίνηση κατασκευής ενόχων εκ προοιμίου ο Χρυσοχοϊδης στη Βουλή, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία των συλλήψεων και αφού προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει τα δικαιώματα ως αναχρονισμούς, δήλωσε ότι είναι «τραμπούκοι δολοφόνοι»!

Ο νόμος της κυβέρνησης και η καταστολή και η τρομοκρατία που εξελίχθηκε καταδεικνύουν με τον πιο καθαρό τρόπο τον φόβο της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος στις επερχόμενες κοινωνικές θύελλες που θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της κρίσης και της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας, των κοινωνικών περικοπών και της εργοδοτικής ασυδοσίας στις εργασιακές σχέσεις. Προσπαθούν να οχυρωθούν προκαταβολικά για να επιβάλουν την πολιτική “Νόμος, Τάξη, Κέρδη”, που επιχειρεί να συντρίψει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή, στην ελευθερία. Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση ανάλογων απαγορεύσεων που έχουν προωθήσει όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα με ιδιαίτερη ένταση την περίοδο 2010-2020.

Παρά την ψήφισή του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά, πως δεν ζητά την άδεια για να αγωνιστεί! Ωστόσο είναι όσο ποτέ αναγκαίος ο αποφασιστικός μαζικός, κοινωνικός και πολιτικός αγώνας για τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση των αστήριχτων κατηγοριών!
Καλούμε όλους/όλες σε νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων Δευτέρα 13/7, 9.30 π.μ  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: