Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ΚώστΑ Σωτηρίου απαιτεί  ΤΩΡΑ από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ της να σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ανακοίνωση

Ενημερώνουμε ότι μέχρι τώρα το κοινό ψήφισμα «Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου, αποφασίζουμε ότι οι επερχόμενες αρχαιρεσίες τόσο για την εκλογή νέων ΔΣ των ΣΕΠΕ όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για την επερχόμενη 91 η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Καταστατικό των συλλόγων και της ΔΟΕ. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.).

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση και να δώσει αυτή την κοινή κατεύθυνση σε όλους τους ΣΕΠΕ.»

Έχουν υπογράψει οι εξής ΣΕΠΕ :

Κ. Σωτηρίου
Αμαρουσίου
Αριστοτέλης
Σύρου Τήνου Μυκόνου
Γληνός
Δελμούζος
Ηρώ Κωνσταντοπούλου
Ροδόπης
Κορίνθου
ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας
ΛΑΓΚΑΔΑ
Λακεδαίμονος-ΠΛΗΘΩΝ
Το παραπάνω  ψήφισμα είναι ανοιχτό σε όποιο σύλλογο θέλει να το προσυπογράψει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά καθώς με την απόφαση -προκήρυξης εκλογών αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ του κλάδου- της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ  ανοίγεται ο δρόμος να γίνει η ΔΟΕ η πρώτη μεγάλη ομοσπονδία εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη.

Ήδη σε μια σειρά συλλόγων συγκεκριμένες παρατάξεις μεθοδεύουν να προχωρήσουν στην διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών.

Με την απόφαση τους αυτή στρέφονται ενάντια :

1. στην απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 4 Οκτωβρίου 2021  η οποία επιβεβαιώθηκε και υπήρξε δέσμευση για τήρησή της από όλες τις δυνάμεις στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 28/2/22

2. Στην απόφαση όλων των μεγάλων Ομοσπονδιών στο Δημόσιο σε Παιδεία, Υγεία και ΟΤΑ που καλύπτουν – μαζί με την ΔΟΕ – πάνω από το 90% του δημοσίου (ΟΣΥΑΠΕ (εργαζόμενοι στις Περιφέρειες), ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία), ΠΟΕ-ΟΤΑ (εργαζ. Στους Δήμους), ΟΛΜΕ  που είτε πραγματοποίησαν είτε έχουν προγραμματίσει μέσα στο Μάιο συνέδρια  και με ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  έχουν διεξάγει τις εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία αποκλειστικά δια ζώσης χωρίς ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αποτελεί παραπληροφόρηση ότι δε θα μπορούν να λειτουργούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συνδικάτων χωρίς ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες και χωρίς εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Αποκρύπτουν ότι ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία που ολοκλήρωσαν τις εκλογικές τους διαδικασίες τον Μάρτιο ανανέωσαν χωρίς προβλήματα τη λειτουργία του τραπεζικού τους λογαριασμού. Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέγραψε συλλογική σύμβαση πρόσφατα χωρίς να αμφισβητηθεί ούτε κατά ελάχιστο η νομιμότητά της και η δυνατότητα της να υπογράφει Συλλογική Σύμβαση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ απαιτεί  ΤΩΡΑ από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ της ΔΟΕ να σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου  να συμπληρωθεί  η απόφασή με οδηγία για διεξαγωγή των εκλογών των ΣΕΠΕ για το συνέδριο της ΔΟΕ αποκλειστικά με «δια ζώσης» εκλογές.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ που συζητάνε το ενδεχόμενο να διεξάγουν ηλεκτρονικές εκλογές να μην προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος και να μην προσφέρουν υπηρεσίες στον Χατζηδάκη και την Κεραμέως στην προσπάθεια τους για την παρέμβαση και έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων.