Ανακοίνωση του Συλλ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου:

 

Για τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών
Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Συλλόγου μας που με την αποχή τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία της κ. Κεραμέως για τα υπηρεσιακά συμβούλια, έδωσαν μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα μαζική, πλειοψηφική απάντηση σε κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τους συνοδοιπόρους τους υποψήφιους αιρετούς, στην προσπάθειά τους να ελέγχουν τη λειτουργία των σωματείων μέσα από νόθες, αδιαφανείς και διαβλητές εκλογικές διαδικασίες. (Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, όπου κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει, να τα διασταυρώσει, να εγγυηθεί το αδιάβλητο, η αποχή κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 66% και μάλιστα εν μέσω εκβιασμών σε συναδέλφους και παρατάσεων των ηλεκτρονικών εκλογών έως και 3 ώρες, αλλοίωση δηλαδή του αποτελέσματος για το ΚΥΣΠΕ αφού τα αποτελέσματα σε άλλες Διευθύνσεις είχαν δημοσιοποιηθεί!)

Χαρακτηριστική είναι η απαράδεκτη στάση πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που αρνήθηκαν να ενημερώσουν εκπροσώπους των σωματείων των εκπαιδευτικών για τα στοιχεία των ηλεκτρονικών εκλογών. Το ίδιο ισχύει και για τη Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου που δεν έδωσε τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών εκλογών που ζήτησε με έγγραφη αίτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και τον παρέπεμψε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τη στιγμή που από το Σάββατο, 5/11 κυκλοφόρησαν κάποια αποτελέσματα σε τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου με τη μορφή «πληροφοριών»!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η αυριανή μέρα να μας βρει πιο μαχητικούς, πιο πεισμωμένους, πιο δυνατούς! Κόντρα στις απαξιωτικές διαδικασίες και τον αυταρχισμό, υπερασπιζόμενοι τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας.

Αυτό τον δρόμο θα τον βαδίσουμε μαζί με όσους και όσες δώσαμε μαζί τη μάχη, με όλους αυτούς που συμφωνούμε στο βασικό, στην ανάγκη να υπερασπίσουμε τα σωματεία και την Ομοσπονδία από τον εκφυλισμό, στην ανάγκη να αγωνιστούμε, χωρίς να περιμένουμε «σωτήρες», για τη ζωή μας.
Στις 9 του ΝΟΕΜΒΡΗ απεργούμε μαζικά, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας στις 10 το πρωί, παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια για να στρέψουμε τη βαρυχειμωνιά σε όλους αυτούς που θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας, τις ζωές μας.