array(31) {
 ["_edit_lock"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(12) "1663176773:7"
 }
 ["_edit_last"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "7"
 }
 ["_thumbnail_id"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "569805"
 }
 ["onesignal_meta_box_present"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "1"
 }
 ["onesignal_send_notification"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_modify_title_and_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_notification_custom_heading"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["onesignal_notification_custom_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["hefo_before"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["hefo_after"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-exclude"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "off"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-genre"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "a:0:{}"
 }
 ["_yoast_wpseo_content_score"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "30"
 }
 ["_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_602e5ea1ff50d"
 }
 ["protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020eb6461762"
 }
 ["add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "no"
 }
 ["_add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020f9ae65c37"
 }
 ["add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60210261bb8b7"
 }
 ["add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60211cd0e950e"
 }
 ["add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60212afa891da"
 }
 ["followipaidia"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(681) "

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

" } ["_followipaidia"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_600159e389967" } ["timeless"]=> array(1) { [0]=> string(1) "0" } ["_timeless"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_6049d47b0fb99" } ["_yoast_wpseo_primary_category"]=> array(1) { [0]=> string(2) "60" } }

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει «Η ζωή μας δεν χωράει σε και pass!Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα! Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!»

Και συνεχίζει:

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μαζί με τα εργατικά σωματεία στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7 μ.μ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που αγωνιάς για την σημερινή κατάσταση και σου λέμε πως: «Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα – καύσιμα φτηνά για τον λαό.»

Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε!

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η κυβέρνηση.

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε και να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που λείπουν εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, με ελλειπή θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία.

Δεν ανεχόμαστε την απαράδεκτη κατάσταση που συναντούν πολλοί συνάδελφοι στην προσπάθειά τους να βρουν σπίτι να νοικιάσουν ή να μετακινηθούν στο σχολείο που δουλεύουν. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμμένη στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε Ύδρα και Σπέτσες δύσκολα μπορείς να βρει κανείς σπίτι μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, ενώ η μετακίνηση από και προς Αίγινα (δεκάδες εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά) έχει εκτιναχθεί στα 35 ευρώ! Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός χωρίς παιδιά καλείται να νοικιάσει σπίτι και να ζήσει με 737,36 ευρώ από 1180,23 που λάμβανε το 2009!

 

Δεν ανεχόμαστε την απαράδεκτη κατάσταση με την ομηρία των αναπληρωτών, την οδύσσεια που ζουν κάθε χρόνο… με τα 880 ευρώ, που παίρνουν το πολύ για 10 μήνες, να μην φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για τους ωρομίσθιους συναδέλφους.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά τραπεζίτες με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής – λαϊκής κατοικίας. Δεν θα αφήσουμε τα σπίτια των μαθητών μας χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Οργανώνουμε τον Αγώνα και την Αλληλεγγύη μας γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο! Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Τον γνωρίζουμε το δρόμο. Μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά και συγκρούστηκαν με κράτος, εργοδότες και αντεργατικούς νόμους, όπως στην COSCO, στην ΛΑΡΚΟ, στην e-food και αλλού. Μόνο εκεί άνοιξε ο δρόμος για κατακτήσεις. Μόνο σε αυτές τις αγωνιστικές εστίες οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και είδαν κάποιες νίκες, μικρές ή μεγάλες. Αυτόν το δρόμο μας τον έδειξαν και οι δικοί μας αγώνες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας και προετοιμάζουμε απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν δίνουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Αυτά δημιουργούν τον πλούτο που καρπώνονται οι μεγαλοεργοδότες και εκμεταλλευτές μας. Κόντρα στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και τα βάσανα, οργανώνουμε την απάντησή μας για μισθούς, για όρους ζωής και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής στις 15 Σεπτέμβρη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Αύξηση κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
 • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα διαμερίσματα, δωμάτια, εστίες και ξενοδοχεία για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
 • Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα τα παραπάνω, να υπάρξει επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα.
 • Να υπάρχει δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε κεντρική περιοχή ή αξιοποίηση τοπικών εστιατορίων.
 • Να υπάρχει δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
 • Να καταργηθούν οι φόροι σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να μειωθούν οι τιμές και να μπει πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Να διαγραφούν τα χρέη – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
 • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που συρρικνώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15/9  7μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ