Το «άνοιξε – κλείσε» των θα επιτείνει τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα (μορφωτικά, ψυχο-κοινωνικά, κλπ). Από τώρα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν έρθει ο Σεπτέμβρης, αναφέρει η ΕΛΜΕ Λήμνου.

Η ανακοίνωση:

Η επέλαση της πανδημίας με το 4ου κύμα που συνοδεύεται από χιλιάδες νέα κρούσματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η συνεχής επίκληση στην ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα η άρνηση για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς οδηγεί σε μια κατάσταση εκρηκτική.

Ταυτόχρονα, μας ανησυχεί εξαιρετικά η κατάσταση στην εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή που η Υπουργός Παιδείας καθησυχάζει πως δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την έναρξη της νέας χρονιάς, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από όσα προτείνουν οι φορείς και τα σωματεία ώστε να σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια και όλα δείχνουν πως το άνοιγμα το Σεπτέμβριο να γίνει με ακόμα χειρότερους όρους. Το «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων θα επιτείνει τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα (μορφωτικά, ψυχο-κοινωνικά, κλπ). Από τώρα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν έρθει ο Σεπτέμβρης.

Όλες οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών είναι πιο επίκαιρες από ποτέ!

Μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στηρίζουμε την κινητοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδιών την Τρίτη, 20/7 7μμ στο Υπουργείο Υγείας και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 20/7 στις 10:00. Ζητάμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να μας ενημερώσει και να δώσει απαντήσεις για το τί μέτρα θα πάρει ώστε:

να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες,

να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις,

να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία,

να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες,

να υπάρξουν επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους,

να υπάρξει μαθησιακή στήριξη των μαθητών,

να πυκνώσουν τα δρομολόγια των μεταφερόμενων μαθητών.