Εκπαιδευτικοί για ηλεκτρονικές εκλογές: Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2021 - 14:33 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 07/01/2021 - 14:35

Βρισκόμαστε όχι μόνο σε μια εξαιρετικά  κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του πολύτιμου για τον κλάδο θεσμού του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον κλάδο, αναφέρει ο ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας σε ανακοίνωση του.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αποπομπή τους (βλέπε «διαρροή» σχεδίου επιλογής στελεχών δίχως τη συμμετοχή τους, τοποθέτηση «προσωρινών» διευθυντών εκπαίδευσης τον περασμένο Αύγουστο δίχως την παρουσία τους, ανακοινώσεις ΑΔΙΠΔΕ…) κορυφώθηκαν με τις εκλογές παρωδία και την ψήφιση του αντιδημοκρατικού άρθρου 123 στον ν. 4763/2020.

Δε θα τους αφήσουμε να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια!!!.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (με την απόφασή του από τις 9/11/2020) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και «να  καταθέσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου…» τα οποία με τη σειρά τους «… θα τις καταθέσουν στη Διοίκηση συντεταγμένα».

Συντεταγμένα καταθέτουμε τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στις πράξεις συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε και οι τοπικοί Σ.Ε.Π.Ε. για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.). Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις των  Σ.Ε.Π.Ε., ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Ο Σ.Ε.Π.Ε. Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας καλεί τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που φέρεται να έχουν «εκλέξει» αιρετό, σύμφωνα με τα συνημμένα έγγραφα και τους πίνακες που ανακοίνωσε η ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, να καταθέσουν στο Σύλλογό μας τις παραιτήσεις όλων των «υποψηφίων» τους, μέχρι την Παρασκευή 8-1-2021, ώστε με τη σειρά μας να τις καταθέσουμε στη Διεύθυνση Π.Ε Ηλείας. Στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., το Δ.Σ. του Συλλόγου θα προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μας μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Καλούμε τα μέλη μας να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση  να  καταθέσουν αιτήσεις για τακτικά μέλη στο ΠΥΣΠΕ Ηλείας.

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Όσοι επιλέξουν διαφορετικό δρόμο αποδεχόμενοι τις διαδικασίες – παρωδία, θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τον κλάδο.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: