Εκπαιδευτικοί: αυταρχικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει τέλος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2021 - 11:36 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 16/01/2021 - 11:40

Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση, παρά το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών με τη μαζική αποχή τους (90 %) από τις ηλεκτρονικές “εκλογές”- παρωδία στις 7 Νοέμβρη, εντελώς πραξικοπηματικά, προχώρησαν στον ορισμό «αιρετών» των Υ. Σ, αναφέρουν η Γ,Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ο αυταρχικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας και των εκπροσώπων του στο Υπουργείο και τις διοικήσεις δεν έχει τέλος. Νοθεύουν τις επιλογές του κλάδου και ανακήρυξαν «αιρετούς» που βγήκαν από διαδικασίες- φάρσα από τις οποίες συντεταγμένα απείχαν οι εκπαιδευτικοί και όλες οι παρατάξεις, ενώ είχαν αποσυρθεί όλα τα ψηφοδέλτια.

Ετοιμάζονται να συμπληρώσουν τα νόθα ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ με δοτούς διορισμένους για να χρησιμοποιηθούν είτε ως αντικαταστάτες όσων «αιρετών» παραιτηθούν, είτε ως διορισμένα μέλη. Θέλουν να καταργήσουν κάθε δυνατότητα ελέγχου στις αποφάσεις των διοικήσεων και μας γυρνούν στην εποχή της απόλυτης αυθαιρεσίας, της συνδιαλλαγής, των προσωπικών διευκολύνσεων και των ημετέρων!

Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ με αποφάσεις τους, πριν τις εκλογές – παρωδία, αμέσως μετά από αυτές, και τώρα πριν τη συγκρότηση των νόθων Υ.Σ., όχι μόνο κατήγγειλαν το όργιο αυθαιρεσιών, αλλά διακήρυξαν ότι η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη και κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.  Για τα σωματεία μας δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι υποτιθέμενοι «εκλεγμένοι» αιρετοί από τις εκλογές-φάρσα στα ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης και στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας είναι  από την παράταξη της ΔΑΚΕ, τους καλούμε να παραιτηθούν και να μην αποδεχτούν καμία  θέση.

Να μη δεχθεί κανείς τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Κανείς αξιοπρεπής εκπαιδευτικός να μην μετατραπεί  σε ενεργούμενο της διοίκησης και του υπουργείου είτε ως δοτός αιρετός, είτε ως διορισμένος αντικαταστάτης του, είτε ως διορισμένο μέλος. Πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιος δεν ακολουθήσει τις θέσεις του κλάδου, διαλέγει πλευρά εναντίον του και θα διαγραφεί από τα σωματεία μας με αποφάσεις τους και σε περίπτωση μελών ΔΣ ΕΛΜΕ, μελών ΓΣ ΕΔΟΘ και ΑΔΕΔΥ θα καθαιρεθούν από αυτά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι εκπαιδευτικοί με τη σχεδόν καθολική αποχή τους από τις “εκλογές”- παρωδία γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση που παίζει με τη ζωή μας, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, μας αντιμετωπίζει ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στην πανδημία. Δεν της  επέτρεψαν «να βάλει χέρι» στα σωματεία και τη λειτουργία τους.  Τα παραπάνω αποτελέσματα ανέδειξαν  περίτρανα την ανάγκη για ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, των Γενικών Συνελεύσεων, των Επιτροπών Αγώνα και της δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων.

Η συγκρότηση νόθων Υπηρεσιακών Συμβουλίων αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των παρεμβάσεων των σωματείων μας στα καθημερινά προβλήματα και όλα τα ζητήματα που συζητούσαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (κενά, τοποθετήσεις, διαθέσεις, κ.ά.) και απασχολούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Τα Δ.Σ. για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων μας και για να ακυρώσουν όλες τις απόπειρες του Υπουργείου για τη συγκρότηση των νόθων Υ.Σ., αλλά και για τη διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων των εκπαιδευτικών αποφάσισαν τα εξής :

Απευθύνουν την απόφαση τους και στις ΕΛΜΕ της  Κ. Μακεδονίας για να προχωρήσουμε από κοινού και σε άλλες δράσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου.

Ως ΕΛΜΕ θα προχωρήσουμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις στις 2.00 μ.μ. τη Δευτέρα 18/1 στην ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας, Τρίτη 19/1 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 20/1 στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τη συγκρότηση των νόθων Υ.Σ.. Να απαιτήσουμε οι Διευθύνσεις να ενημερώνουν τις ΕΛΜΕ, να δίνουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς,ώστε οι ΕΛΜΕ να παρεμβαίνουν στις Διοικήσεις με τις αποφάσεις τους. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: