• Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Εκπαιδευτικοί: Απαράδεκτες, πρωτοφανείς τακτικές της ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2020 - 09:57 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                    s

Την Τετάρτη 9-9-2020  με προφορικές (!)- καταφανώς παράνομες-  εντολές της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η μετακίνηση!!  μαθητών σε άλλα σχολεία  από ΓΕΛ ,στα οποία εκκρεμεί η έγκριση ολιγομελών τμημάτων Ο.Π. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το 4ο ΓΕΛ  και το 17ο  ΓΕΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ από τα οποία ζητήθηκε  οι μαθητές\τριες που έχουν εγγραφεί στο σχολείο στην  Ο.Π. ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄τάξης να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία!

 

Ως ΕΛΜΕ την Πέμπτη 10-9  το πρωί προχωρήσαμε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΔΔΕ διαμαρτυρόμενοι  για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις  εκδίωξης ουσιαστικά των μαθητών από τα σχολεία τους και μάλιστα με προφορικές εντολές. Απαιτήσαμε την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων όλων των σχολείων και ζητήσαμε άμεση συνάντηση από κοινού με εκπροσώπους των σχολείων, γονείς και μαθητές .Αιτηθήκαμε  να μην προβεί σε καμία ενέργεια σε βάρος των μαθητών και των σχολείων, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη  η διαδικασία έγκρισης τους και υπάρχει προγραμματισμένη  για την Παρασκευή νέα συνάντηση και εισήγηση του ΠΔΕ σχετικά με τα αιτήματα των σχολείων.

Η ΔΔΕ επέμενε στην πρόθεση της να προχωρήσει στις « μετακινήσεις» μαθητών επικαλούμενη την ανάγκη εξοικονόμησης προσωπικού και δήλωσε «αδυναμία»! να μας συναντήσει .

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Γ  και Α ΕΛΜΕ-Θ μαζί με γονείς και μαθητές προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ  και αντιμετωπίσαμε εκ νέου την απαξιωτική άρνηση της να   δεχτεί τα εκπαιδευτικά σωματεία , γονείς και μαθητές και να συνομιλήσει μαζί τους.! Μετά από επιμονή μας η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων , προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα  , συναντήθηκε μαζί μας  επιδιώκοντας φανερά να μας καθησυχάσει πως το θέμα είναι υπό συζήτηση.

Καταγγέλλουμε τις  απαράδεκτες πρωτοφανείς τακτικές  και  απαξιωτικές συμπεριφορές  απέναντι στις  ΕΛΜΕ( Α και Γ ), σε γονείς και μαθητές  της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ\νικης , με τις οποίες μεθοδεύει τη  συρρίκνωση σχολείων και στρώνει το έδαφος για την κατάργηση τους.

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης ,υπηρετώντας με  περισσή προθυμία  την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου ,που ακόμη και εν μέσω πανδημίας δεν προχωρά στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, προσπαθεί  να την επιβάλλει ως τετελεσμένη .Ζητά από μαθητές της Β τάξης να φύγουν!! από το σχολείο τους  ,όπου μπορούν  να φοιτήσουν σε τμήμα  με λίγους μαθητές και άρα με  καλύτερους μαθησιακούς  και υγειονομικούς όρους  και να μετακινηθούν σε νέο σχολείο και σε  τμήμα  όπου οι μαθητές στην Ο.Π. θα φτάσουν  τους 24!

Με αγοραία λογική και χωρίς ίχνος παιδαγωγικής και κοινωνικής ευαισθησίας, χωρίς κανένα σεβασμό στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στην οργάνωση της ζωής τη δικής τους και των οικογενειών τους,  ουσιαστικά  τα τιμωρεί  με αλλαγή σχολικού   περιβάλλοντος για να « εξοικονομήσει» όλο και όλο ..ένα φιλόλογο!

Είναι φανερό πως με την τακτική του « σοκ και δέος»– προσφιλή στην κυβέρνηση- δρομολογείται το κλείσιμο  σχολείων. Σήμερα με  τη συρρίκνωση τους, αύριο με την κατάργηση τους .

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς δε θα  επιτρέψουμε να αντιμετωπίζονται

ως νούμερα και αριθμοί οι μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών μας!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
  • Καμία μετακίνηση μαθητών από σχολείο τους .Να αποσυρθούν τώρα οι απαράδεκτες προφορικές εντολές της ΔΔΕ .
  • Να δεσμευθεί το Υπουργείο και ο ΠΔΕ ΚΜ  και η ΔΔΕ ΑΝ.ΘΕΣ. ότι δε αποδυναμωθεί κανένα σχολείο, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-9-2020

  • 1 το μεσημέρι ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
  • 30 μ.μ. ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε.Κ.Μ

 

 

 

 

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: