Έγκριση συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Πανεπιστημίου Πειραιώς

Έγκριση συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Πανεπιστημίου Πειραιώς

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής και του Πανεπιστημίου Πειραιά με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και την ισχυροποίηση των τοπικών κοινωνιών, εγκρίθηκε σε πρωινή τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητή Άγγελου Κότιου.

Αντικείμενο του Συμφώνου είναι η πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο πλευρών με σκοπό την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Επιμέρους τομείς της συνεργασίας θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, η ψηφιακή αναβάθμιση, η ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης, η προσαρμογή στις μεταβολές του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος, η στοχευμένη διασύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας και της αγοράς εργασίας, η νησιωτική ανάπτυξη, η νεοφυής επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για «το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο νέο πλαίσιο συνεργασίας που θεμελιώνουμε με τον πρύτανη Άγγελο Κότιο». Επισήμανε ότι οφείλουμε να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης, «να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να επιστρέψουμε σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης και ουσιαστικής αποκατάστασης του μεγάλου οικονομικού κόστους». Αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με ένα από τα πιο καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας με σπουδαία ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση, σημείωσε: «Το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα μας δώσει την πολύτιμη γνώση, την ενδεδειγμένη μέθοδο και τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να μας υποστηρίξει να υλοποιήσουμε από κοινού δράσεις που θα ωφελήσουν όσους ζουν, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και επιχειρηματικά, ή επισκέπτονται την Περιφέρειά μας».

Από την πλευρά του ο κ. Κότιος επισήμαινε πως «σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, η αποστολή του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να περιχαρακώνεται μόνο στη μετάδοση της γνώσης μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας. Απαιτείται να είναι και βασικό συστατικό της κοινωνίας. Θέτουμε την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος. Ενώνουμε, λοιπόν, δυνάμεις με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο της σε μια φιλόδοξη συνεργασία που κοιτάζει στο μέλλον, έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, επενδύει στη γνώση και αξιοποιεί την εφαρμοσμένη έρευνα. Να εκφράσω και εγώ από την πλευρά μου τις ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη για την άριστη συνεργασία μας».

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !