ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Δίνονται 25.500 νέα voucher –Ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2017 - 10:09 | Author: Newsroom Ipaidia

: Και τις 25.500 γονέων που βρήκαν θέση σε και υπέβαλαν αίτηση στο πλαίσιο της αναδιανομής 10.000 του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να ικανοποίησει η . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λάβουν voucher όλα τα παιδιά, συνολικά 108.500, που έχουν βρει θέση σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ σε όλη τη χώρα, με την σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ να αναμένεται σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πρόσθετης χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με την συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος για την περίοδο 2017-2018 να φτάνει τα 223,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν δοθεί σε 93.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 10.000 δεν βρήκαν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Μετά από αυτό η προχώρησε σε νέα πρόσκληση για τα αδιάθετα voucher, διαδικασία κατά την οποία υποβλήθηκαν 25.500 αιτήσεις.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΕΤΑΑ ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με πέρυσι η χρηματοδότηση του προγράμματος εμφανίζεται αυξημένη κατά 28,5 εκατ. ευρώ, με τους εθνικούς πόρους να αυξάνονται κατά 56,6 εκατ. ευρώ.

Για την αύξηση της χρηματοδότησης ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Οι δομές παιδικής φροντίδας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Προχωράμε εκ νέου σε γενναία αύξηση της , φτάνοντας το 2017 στο ποσό-ρεκόρ των 223,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση μάλιστα γίνεται ως επί το πλείστον, από εθνικούς πόρους τους οποίους υπερδεκαπλασιάσαμε σε μόλις 3 χρόνια. Σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών καταφέραμε για πρώτη φόρα φέτος να εξασφαλίσουμε μία θέση στους για περισσότερα από 100.000 παιδιά.

Έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής μας τις ανάγκες της κοινωνίας που δοκιμάζεται, ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματα των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και το σύνολο των ατόμων με αναπηρία» σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε η αναδιανομή 10.000  που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τον Ιούνιο.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα 10.000 vouchers

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso