: Με προβλήματα έκανε πρεμιέρα η πλατφόρμα για την για την δήλωση των αυτοδιαγνωστικών τεστ των μαθητών στα σχολεία των Χανίων.

Τι καταγγέλουν εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε το zarpanews, σε όπου φοιτούν παιδιά μεταναστών δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα, καθώς οι άνθρωποι αυτοί, παρότι μένουν νόμιμα στην χώρα, δεν διαθέτουν ΑΦΜ, συνεπώς δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα!

Χθες το πρωί, ειδικά σε σχολεία της επαρχίας όπου τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορείο από τα γύρω χωριά, παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο: Παιδιά κατέφταναν στο σχολείο χωρίς όμως να έχουν «πρασινίσει» στην πλατφόρμα, συνεπώς εάν κάποιος διευθυντής ακολουθούσε το «γράμμα του νόμου» έπρεπε να μην τα δεχτεί. Όπως ενημερωθήκαμε, πρόκειται για δεκάδες τέτοια παιδιά στα Χανιά, τα οποία φυσικά μπήκαν στις σχολικές μονάδες χάρη στην ευελιξία των διδασκόντων.

«Είναι δυνατόν να γυρίσεις παιδιά πίσω στο λεωφορείο; Εάν όμως παρουσιαστεί ένα σε κάποιο από αυτά τα παιδιά, ποιος θα πάρει την ευθύνη για μια πιθανή διασπορά που θα υπάρξει στο σχολείο; Εμείς θα κληθούμε να δώσουμε εξηγήσεις γιατί επιτρέψαμε την είσοδο χωρίς δήλωση στην πλατφόρμα» λέει χαρακτηριστικά εκπαιδευτικός.

To πρόβλημα είναι σε γνώση της διεύθυνσης α’βάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα έχει γίνει σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο ήδη προ δεκαημέρου όταν ανακοινώθηκε η επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη για τους πολίτες που δεν διαθέτουν ΑΦΜ.

Αλλά και μέσα στα Χανιά, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι γονείς αντιμετώπισαν δυσκολίες στις δηλώσεις τους, καθώς για να κάνει ταυτοποίηση  η πλατφόρμα έπρεπε τα στοιχεία του παιδιού να ταιριάζουν με το πώς έχουν δηλωθεί στο Myschool και όχι στα επίσημα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, δεν επιτρέπεται η είσοδος στους σχολικούς χώρους χωρίς την δήλωση αρνητικού στην πλατφόρμα.