Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας διακρίνεται εδώ και χρόνια για την εξωστρέφειά του και τη συμμετοχή του σε καινοτόμες δράσεις.

Αυτή την εβδομάδα 28 Μαρτίου με 1 Απριλίου  υποδέχεται 46 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Σλοβενία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία οι οποίοι θα έλθουν στα πλαίσια του προγράμματος + Cultural Festivals και θα γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και της Ηλείας σε μια σειρά δράσεων που έχουν οργανωθεί από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος κα Ζέτα Aδαμοπούλου και την παιδαγωγική ομάδα του Εrasmus+ του σχολείου.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα που θα επισκεφθούν την Ηλεία θα είναι και η διευθύντρια του Σχολείου Νίκος Καζανττζάκης της πόλης Μπραιλα της Ρουμανίας κα.Daniela Surdu.

Θυμίζουμε πως μετα από επιστολή του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κ.Αθανάσιου Κατσίμπελη η  Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην πρωτοβουλία του Σχολείου της Ηλείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+“Cultural Festivals”, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης των Ελλήνων ομογενών στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας και του Γυμνασίου «Νίκος Καζαντζάκης», όπου έχουν φοιτήσει χιλιάδες Έλληνες μαθητές από το 1900.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, «στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τους φορείς της απανταχού Διασποράς για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος».

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και η εκδότρια κα Νίκη Σταύρου δωρίζοντας έργα του μεγάλου συγγραφέα μας, ο Όμιλος ‘Alter Ego’ με βιβλία  και ειδικές εκδόσεις για τους Ήρωες της Επανάστασης του ’21 από τις ιστορικές βιβλιοθήκες των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το Πολεμικό Μουσείο με παιχνίδια γνώσεων για το 1821.

Στο σχολείο έχει προσκληθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος θα βρίσκεται αύριο Κυριακή στην Ηλεία με σκοπό να μιλήσει από κοντά με τις αποστολές των χωρών του προγράμματος Εrasmus+ και ειδικότερα με την αποστολή του σχολείου Νίκος Καζαντζάκης της Ρουμανίας.