Την άποψη ότι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επανέρχεται το θέμα του ασύλου, καθώς όπως είπε, δεν έχουμε ακόμη συναινέσει στο τι είναι δημοκρατία, εξέφρασε η πρώην υπ. Παιδείας και πρόεδρος του δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα .

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84 επεσήμανε ότι, κανένας πολιτικός δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα λέγοντας «έχουμε μείνει στις ερμηνείες μετά τη Χούντα και θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από έναν εχθρό που δεν υπάρχει. Συζητάμε για την ελεύθερη έκφραση στα πανεπιστήμια. Εγώ μπορώ να πάω να μιλήσω σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο; Η υπ. Παιδείας μπορεί; Ο κ. Φίλης μπορεί; Δεν μπορούμε να μπούμε οι πολιτικοί μέσα στα πανεπιστήμια».

Όπως είπε: «Αντί η σκληρή κριτική μας, δηλαδή ότι η χώρα είναι τελευταία στους δείκτες ψηφιακής τεχνολογίας και στην εκπαίδευση και στη διοίκηση, να είναι το μεγάλο σκάνδαλο της χώρας, αντί να συζητούμε με το καλημέρα για το τι θα κάνουμε, όλη η συζήτηση γίνεται γύρω από το . Είναι τυχαίο; Είναι λάθος; Όχι δεν είναι τυχαίο. Και κατά την άποψή μου το ότι έρχεται και επανέρχεται το θέμα είναι ότι δεν έχουμε συναινέσει στο τι είναι δημοκρατία.