“Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας – Δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές τώρα”

ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ MΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ – Σήμερα το μεσημέρι 65 μαθητές Δημοτικού κινδύνεψαν σοβαρά, καθώς το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού προς Λακκιά – Φιλοθέη – Ραιδεστό τυλίχτηκε στις φλόγες!

Οι μαθητές της Φιλοθέης και της Ραιδεστού αποβιβάστηκαν άρον άρον στη Φιλοθέη, όταν το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς και πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την ασφάλεια στις μεταφορές των μαθητών. Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας (και στο συγκεκριμένο σχολείο)- επισυνάπτουμε προηγούμενη ανακοίνωση- με την περικοπή δρομολογίων, το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει και το γεγονός ότι όσο οι μεταφορές θα είναι στα χέρια των ιδιωτικών πρακτορίων και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών δεν υπάρχει.

Έχει τεράστιες ευθύνες για το συμβάν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Απαιτούμε Δημόσιες δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά εδώ και τώρα!

Καλούμε τους συλλόγους γονέων του Δήμου μας καταρχήν τη Δευτέρα 25/9 στις 7μμ στη σύσκεψη για το θέμα των μεταφορών για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα!

Για την Ένωση Γονέων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τριανταφυλλίδης Γεώργιος

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: