Τι ανέφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τις απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου.

Διαβάστε αναλυτικά :

Με κατάθεση αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καλεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει απαντήσεις στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σχετικά με τις απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών από καθηγητές χορού και κινηματογράφου που δεν έχουν προσληφθεί ακόμα, δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, καθώς και τις ακάλυπτες ώρες Πληροφορικής, Κοινωνιολογίας και Οικονομίας στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία να μένουν ακόμα κενά εκπαιδευτικών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η Υπουργός Παιδείας να αναρωτιέται στα ΜΜΕ, «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία» και την ίδια ώρα οι μαθητές να μη διδάσκονται τα μαθήματα που θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Συνακόλουθα, τονίζουν ότι η υπομονή τους έχει πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουν τη συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών τους κι απαιτούν: α) Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, β) Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

Την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ναι, κα Κεραμέως, υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και υπεύθυνη είστε εσείς».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του το υπ. Αρ. 18/20-10-2022 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας απαντήσεις για την απαράδεκτη καθυστέρηση κάλυψης των διδακτικών ωρών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου, τα οποία υφίστανται από την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου 202​2, ενώ η κα Υπουργός προκλητικά δηλώνει: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!!!).

Στο έγγραφό του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

· Παρά τη δημοσίευση για πρώτη φορά τόσο γρήγορα των οριστικών πινάκων των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχουν περάσει τουλάχιστον είκοσι ημέρες και δεν έχουμε δει τους καθηγητές στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα καλλιτεχνικά της χώρας.

· Τα κενά που παραμένουν από την αρχή του σχολικού έτους και περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ΄ Λυκείου είναι : 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας.

· κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ την απόκτηση πτυχίου ΠΕ κατηγορίας.

· Θεωρούμε απαράδεκτο τα 2/3 των μαθητών μας να μην παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται τα προαναφερόμενα μαθήματα.

· Απαιτούμε εδώ και τώρα: 1) Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. 2) Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί το υπ. Αρ. 18/20-10-2022 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

[pastedImage.png]

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

τα κενά στο σχολείο μας, ένα μήνα μετά το άνοιγμα παραμένουν, με θύμα τη μόρφωση των παιδιών μας!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!). Μια τέτοια δήλωση προκαλεί και τον πιο καλοπροαίρετο γονιό, εκπαιδευτικό ή μαθητή!

Αν ψάχνει τα κενά η κ. Κεραμέως, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να της επισημάνουμε τα παρακάτω…..:

1 ον Παρά τη δημοσίευση για πρώτη φορά τόσο γρήγορα των οριστικών πινάκων των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχουν περάσει τουλάχιστον είκοσι ημέρες και δεν έχουμε δει τους καθηγητές στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα καλλιτεχνικά της χώρας.

2 ον Τα κενά που παραμένουν από την αρχή του σχολικού έτους και περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ΄ Λυκείου είναι : 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας

3 ον Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ την απόκτηση πτυχίου ΠΕ κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας, να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε απερίσπαστα να αφιερώνονται στη γνώση και τη μάθηση. Επιζητούμε το αυτονόητο: την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένο με καθηγητές και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή, του καθηγητή, της κοινωνίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο τα 2/3 των μαθητών μας να μην παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται τα προαναφερόμενα μαθήματα.

Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

1) Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

2) Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας