Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κατήγγειλε.

Τι είπε μιλώντας στο MEGA.

Σημειώνεται ότι οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (11.04.2023) ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση του άγριου bullying με πετονιά σε βάρος του 15χρονου. Αφού ολοκληρωθεί σήμερα η εξέταση των 6 ατόμων, θα κληθεί να μιλήσει ο 15χρονος για τα όσα συνέβησαν και αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με την Διευθύντρια και την νομική σύμβουλο τι θα γίνει με τα έξι παιδιά.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (12.04.2023), ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση. Ο γνωστός δικηγόρος κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ ανέφερε ότι η πλευρά του ανήλικου θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Χθες παραλάβαμε τη δικογραφία και όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, διακρίνω μέσα ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά. Διάβασα μία ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί, βλέπω τραύματα στο λαιμό του. Το νήμα έχει διατρήσει το δέρμα και αυτό έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, κανένας από το σχολείο δεν επικοινώνησε με τον 15χρονο και την οικογένειά του ώστε να ενημερωθεί για την υγεία και την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού. Ακόμη, ανέφερε πως ο 15χρονος μαζί με μία συμμαθήτριά του είχαν αναλάβει προ ημερών ένα project σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Μετά το περιστατικό η καθηγήτρια ζήτησε από τον 15χρονο να προχωρήσει στο μοντάζ του βίντεο για το project, καθώς σύμφωνα με την ίδια ήταν το… σωστό timing. Ο μαθητής της απάντησε ότι το timing είναι άκυρο, με την καθηγήτρια να του λέει πως υπερβάλλει.

«Νομίζω πως ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του παιδιού», σχολίασε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου ανέφερε πως το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, καθώς σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το σχολείο προσπαθεί να αποφύγει το επιχειρηματικό πλήγμα που θα προκύψει από την απομάκρυνση των έξι ανήλικων μαθητών.

«Μιλάμε για έξι παιδιά που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από το σχολείο. Επιχειρηματικά αυτό είναι ένα πλήγμα. Εάν υποβαθμιστεί το περιστατικό και αναγκαστεί να απομακρυνθεί ο 15χρονος από το σχολείο, η ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη», δήλωσε.

Ο Σπύρος Δημητρίου τόνισε πως η οικογένεια δεν πρόκειται να αφήσει να υποβαθμιστεί το περιστατικό και θα κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ