Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Βάναυσος ο προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η συνέλευση του  Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της 171/2.11.2020, με αφορμή τον προπηλακισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, εξέδωσε με ομόφωνη απόφασή της το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο βάναυσος προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και η Πολιτεία να προστατεύσουν αποτελεσματικά τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από τους φορείς της βίας, του σκοταδισμού και του ολοκληρωτισμού.

Δεν αρκούν λόγοι καταδίκης. Χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα, που αφορούν στην επαρκή φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων. Δράσεις και μέτρα που θα υλοποιηθούν με ευθύνη των πανεπιστημιακών οργάνων, αλλά θα χρηματοδοτηθούν από μια Πολιτεία που κατανοεί τις υποχρεώσεις της και δεν παρακολουθεί αμήχανη».