Διευθυντής σχολείου ζήτησε από ΑμεΑ εκπαιδευτικό να καλύψει την αναπηρία του – Αδιανόητη συμπεριφορά επέδειξε διευθυντής σχολείου στον Πύργο ο οποίος ζήτησε από ΑμεΑ εκπαιδευτικό να κρύψει την αναπηρία του.

Σύμφωνα με το Patrisnews , το σχολείο επισκέφτηκε εκπαιδευτικός, που και ο ίδιος έχει σοβαρή αναπηρία, προκειμένου να παραβρεθεί σε εκδήλωση για την ημέρα των ατόμων με αναπηρία και να μιλήσει στα παιδιά γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Ωστόσο, ο διευθυντής κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές» όπως χαρακτηριστικά του είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή του ως «ατημέλητη»…

Ο εκπαιδευτικός σοκαρίστηκε, δεν απάντησε, ούτε σχολίασε κάτι, παρέμεινε ωστόσο μίλησε στα παιδιά και μετά αποχώρησε σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις για το συγκεκριμένο γεγονός, που ήδη έχει αναδειχθεί από εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Πύργου στα κοινωνικά δίκτυα και είναι ήδη ενήμερος ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΑμεΑ.Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ