Ανοίγουν τα σχολεία: Τι θα γίνει με αντισηπτικά και μάσκες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2020 - 15:20 | Author: Newsroom Ipaidia

: Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για το άνοιγμα των τη Δευτέρα 11 Μαΐου προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και μία εβδομάδα αργότερα τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και τους μαθητές Γυμνασίου.

Η επάνοδος των μαθητών στις σχολικές αίθουσες μετά την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 11 Μαρτίου για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού θα γίνει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντισηπτικά παντού

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην προμήθεια συνολικά 25.911 τεμαχίων αντισηπτικού σε συσκευασία των 1.000 ml, τα οποία θα διανεμηθούν στις 2.869 σχολικές μονάδες Γυμνασίων-Λυκείων της επικράτειας, που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο. Η παράδοση των αντισηπτικών από την προμηθεύτρια εταιρεία θα πραγματοποιηθεί στους δήμους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να τα διανείμουν στη συνέχεια στις εκπαιδευτικές δομές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό υιοθέτησης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα σχολεία, oι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής, οι μισοί Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι άλλοι μισοί Τρίτη, Πέμπτη ώστε να σχηματισθούν μικρότερα τμήματα. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και ο μέγιστος αριθμός μαθητών εντός της τάξης τα 15 άτομα.

Εκτός των αντισηπτικών στις τάξεις, προβλέπεται φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός τους 2 φορές την μέρα. Οι μαθητές θα βγαίνουν σε διαφορετικά διαλείμματα ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.

Δήμοι χορηγούν μάσκες

Οσον αφορά στην χρήση μάσκας, θα είναι προαιρετική τόσο μέσα στην τάξη όσο και στα μέσα μεταφοράς μαθητών ενώ για τους μαθητές, που απουσιάζουν εξαιτίας ειδικού λόγου από το σχολείο, θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης του μαθήματος.

Ωστόσο μια σειρά από δήμους της χώρας έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε δωρεάν διανομή μασκών στους μαθητές των σχολείων επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να προστατέψουν ακόμα περισσότερο τους νέους από τη διασπορά του ιού.

Εκπαιδευτικοί: Προϋποθέσεις για την επιστροφή στα σχολεία

Ανοίγουν τα σχολεία – Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα στα σχολεία

Την Τετάρτη η επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: