Άνοιγμα σχολείων: Πόσοι μαθητές δεν προσκόμισαν self test – Τι έγινε

Άνοιγμα σχολείων: Πόσοι μαθητές δεν προσκόμισαν self test – Τι έγινε

– Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από τους 71 μαθητές οι περισσότεροι εντοπίζονται σε σχολεία των Σερρών (26), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 19 και η Πέλλα με 10

Μόλις 71 μαθητές Λυκείων σε σύνολο 63.601 στην Κεντρική Μακεδονία δεν προσκόμισαν την πρώτη μέρα που άνοιξαν και πάλι τα Λύκεια της χώρας.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν έγιναν δεκτοί από τις σχολικές μονάδες και πήραν απουσία, εφαρμόζοντας οι διευθυντές την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Λίγο πριν ξαναχτυπήσει το κουδούνι οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών παρέδωσαν την σχετική δήλωση στους διευθυντές των ότι δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να κάνουν το τεστ.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από τους 71 μαθητές οι περισσότεροι εντοπίζονται σε σχολεία των Σερρών (26), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 19 και η Πέλλα με 10.

Σημειώνεται πως αρνητικά τεστ δήλωσαν συνολικά στη χώρα 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172. Η θετικότητα στα self-test φτάνει στο 0,27% και τα 408 άτομα που εμφανίστηκαν θετικά, θα παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους και θα πραγματοποιήσουν επαναληπτικά τεστ τις επόμενες ημέρες.

Σχολεία: Διευκρινίσεις για τους μαθητές που είναι θετικοί – Τι γίνεται με τις απουσίες

Σχολεία – Self test: «Μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα»

Νίκη Κεραμέως: Συνάντηση με μαθητές που της έστειλαν επιστολές για να ανοίξουν τα σχολεία

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !