: Από αύριο τα νέα μέτρα – Τα Γυμνάσια όλης της χώρας αναμένεται να ανοίξουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ipaidia.gr, παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πότε ανοίγουν τα

Για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, εισηγούνται επιστροφή στο click away.

Με αναμένεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων από την επόμενη εβδομάδα μετά τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων. Με αυτό τον τρόπο, οι αγορές των καταναλωτών θα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία εντός των συγκεκριμένων καταστημάτων αλλά κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα, όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο σε περιοχές που είναι «κόκκινες», στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η Αττική προκρίνεται η λύση του .

Ειδικότερα με τη μέθοδο click in shop θα δίνεται οι δυνατότητα στους καταναλωτές να κλείσουν τηλεφωνικά ή διαδικτυακά ραντεβού με το κατάστημα το οποίο επιθυμούν να επισκεφτούν, για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα του ενδιαφέροντός τους και να πληρώσουν εντός του καταστήματος. Οπωσδήποτε για την μετάβαση στο κατάστημα θα χρειάζεται αποστολή SMS με τον αριθμός 2 στο 13033. Με την επίσκεψη με προκαθορισμένο ραντεβού σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Σε πολλά μικρά συνοικιακά , η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου ενός μόνο πελάτη τη φορά.

Την ίδια ώρα, δίνουν το πράσινο φως για ν’ ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση πάντα τις «κόκκινες» περιοχές.

Ανοιχτά θα παραμείνουν, και στις «κόκκινες» περιοχές, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Σε ό,τι αφορά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα αλλάξει η απαγόρευση στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, παρά τις εισηγήσεις. Τα μέτρα είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ανακαλείται η απόφαση που προέβλεπε τη λειτουργία των καταστημάτων αυτή την Κυριακή.

Τα μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για καταστήματα και σχολεία

Το βέβαιο είναι ότι κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο νομός Αττικής θα χαρακτηριστεί «κόκκινη περιοχή», ενώ πιθανότατα θα εξαιρεθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν αποφασίσει τα εξής:

Λειτουργία με click in shop των καταστημάτων ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων στις κόκκινες περιοχές
Λειτουργία για τα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού
Click away για όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο σε περιοχές που είναι κόκκινες
Ανοιχτά τα Γυμνάσια και στις κόκκινες περιοχές, άρα και στην Αττική
Κλειστά τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές. Λειτουργία με τηλεκπαίδευση
Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία σε περιοχές που δεν έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες
Παράλληλα, αν και υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκρίνεται τελικά. Ετσι, θα παραμείνει πιθανότατα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.
Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα.