Άνοιγμα σχολείων: Μάθημα στο προαύλιο λόγω ακατάλληλης αίθουσας στο Ναύπλιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2021 - 18:40 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2021 - 18:45

Άνοιγμα σχολείων: Μετά τις αποκαλύψεις ότι μαθητές στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να φέρουν μαζί τους κουβερτούλες, ώστε να μπορεί να αερίζεται τακτικά η αίθουσα, στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού, δασκάλα νηπιαγωγείου στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου έβγαλε τους μαθητές για μάθημα στο προαύλιο.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα, Α. Ντέμος, η αίθουσα είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα στα οποία πρέπει να κάνουν μάθημα 15 παιδάκια. Εξήγησε ότι με τους όρους αυτούς είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με βασικό τις αναγκαίες αποστάσεις, και η δασκάλα των παιδιών -το 16ο άτομο στην αίθουσα που είναι παλαιού τύπου λυόμενο- δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγάλει έξω τα θρανία για να γίνει το μάθημα.

Άνοιγμα σχολείων - Γώγως: Προτεραιότητα η Γ' Λυκείου - Πότε θα ληφθούν αποφάσεις

Τόνισε ότι μπορεί η κίνησή της να έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αλλά το πρόβλημα είναι ουσιαστικό.

Επισήμανε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και το υπουργείο Παιδείας όφειλε ήδη να έχει φροντίσει για την επίλυσή του, με την εγκατάσταση έστω προκάτ αίθουσας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν προτείνει, έστω προσωρινά, να μεταφερθούν οι μικροί μαθητές στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου του Αγίου Αδριανού, που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από το σχολείο και υπάρχει αίθουσα με επαρκή χώρο για να καλύψει τις ανάγκες του νηπιαγωγείου.

Ωστόσο, οι σχετικές διαδικασίες -έλεγχος καταλληλότητας, στατικότητας και υγειονομικός- που γίνονται από τις αρχές κινούνται πολύ αργά με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι δασκάλα τους να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα στη μικρή αίθουσα.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: