: Πώς μπορούν να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες εκτίμησε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Μαρία Τσολιά. Διαβάστε στο τι είπε για το

: Τα σχολεία πάντα έχουν προτεραιότητα

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος έδειξε μεγάλη σύνεση και αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια των εορτών κάτι που φαίνεται και από τον επιδημιολογικό πίνακα, έκανε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Μαρία Τσολιά.

Κάτι το οποίο δείχνει, όπως είπε η ίδια, ότι πήγαμε αρκετά καλά και μπορούμε να προχωρήσουμε ένα πρώτο βήμα με το λιανεμπόριο.

Σε ερώτηση για την επανεκκίνηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κ. Τσολιά τόνισε ότι τα  θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν καθώς η παρατεταμένη στέρηση των παιδιών από στο έχει πολύ σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την εκπαίδευση, την αναπτυξιακή διαδικασία των παιδιών, σημειώνοντας πως κατά την προσωπική της άποψη θα πρέπει να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«, είναι πάντα αυτά που ανοίγουμε πρώτα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσολιά, όντας και η ίδια μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Αναμένοντας τις αποφάσεις της επιτροπής για το λιανεμπόριο, η κ. Τσολιά είπε πως είναι μεγάλο το κόστος με κλειστό το λιανεμπόριο στην κοινωνία, αφορά πολλές χιλιάδες επαγγελματιών κι επιχειρήσεων.

Αναφορικά με το αν θα πρέπει να γίνονται τεστ στους μαθητές η κ. Τσολιά είπε ότι «όσα περισσότερα τεστ κάνουμε, τόσο καλύτερο είναι, είναι προς όφελος του ελέγχου της επιδημίας». Από κει και πέρα, υπενθύμισε πως οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν ένα παιδί κάνει συμπτώματα συμβατά θα πρέπει να συμβουλεύεται τον παιδίατρό του.

Για το πώς βλέπει η ίδια την πορεία του εμβολιασμού, ανέφερε πως προχωρά σταθερά, αυξάνεται ο ρυθμός και ο αριθμός και θα αυξηθεί και στο μέλλον, σημειώνοντας πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε πολύ μεγάλη βελτίωση.